Düzce'ye yeni OSB alanlarının kazandırılmasının gündemde olduğu bu günlerde Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Erol Tayhan'la manşet programında yeni OSB alanlarına karşı olduklarını açıkladı.

Öztürk, "OSB le ilgili geçmişte sıkıntı yaşandı. O dönemde OSB kurucularının yanında olduk. Çünkü o dönem Düzce'nin ihtiyacı vardı. Ancak bundan sonra kurulacak OSBlerin yanında olmamız mümkün değil. Tarım alanlarının daha fazla heba edilmesine karşıyız. Düzce'nin OSB'leri yüzde 100 çalışır duruma kavuşmadan yenisinin yapılması yanlış. Topraklarımızın parçalanmasına müsade etmiyoruz ve her platformda karşısında olacağız." diye konuştu.

Gerek Çilimli OSB olsun gerek başka alanda açılacak olan yeni OSB alanlarında ziraat odalarının görüşlerine başvulmadığına dikkat çeken Öztürk, " tarımla ilgili bir çalışma yapılmıyor. Ancak ziraat odalarının fikri alınmalıdır."dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü tarafından açıklanan tahmini fındık rekoltesinin yüksek olduğunu söyleyen Öztürk, miktarın daha da düşük olduğunu söylerek üreticilere uyarıda bulundu.

Öztürk, "il müdürlüğünün verdiği benimde imzam olduğu rakamlar yüksek. Düzce'de 40 bin ton fındık var. Çiftçiyi tatmin edici yağmur yağmadı. Fındık rekoltemiz çok düşük geçen yılki stoklar da yok. Çiftçilere sesleniyorum. Fındığın istediği zaman kaça satmak istiyorsa satabilir."diye konuştu.

Çiftçi Zor Durumda

"Çiftçi Zor Durumda" diyen Öztürk, hükümetin acil önlem paketi hazırlaması gerektiği belirtti.

Öztürk " genel anlamda düzce'de üretilen bütün ürünlerle ilgili çiftçi zor durumda. Yetkililer bizi dinliyorsa gerçekten Düzce ve Türkiye'de hükümet acil önlem paketi hazırlamalı üremimiz pahalı olduğu için sürekli zarar ediyoruz."şeklinde konuştu.

Ordu ve Düzce'nin pilot il olduğu lisanslı depoculuğun önmli bir proje olduğuna dikkat çeken Öztürk, çlisanslı projenin mutlaka desteklenmesi gerektiğini söyledi. 


Haber: S. KAŞKIR