Vatan Partisi, parti bünyesindeki Merkez Çiftçi Bürosu tarafındanhazırlanan ve partinin tarım politikalarını içeren bir dosyayı çiftçi temsilcilerine sundu. Tarım politikaları içeren dosyayı Vatan Partisi İlBaşkanı Fethi Sönmez, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk’e verdi. Sönmez, toplantıya katılanlardan dosyayı incelemelerini isterken fikir desteği beklediklerini dile getirdi.

Bakanlık ve müdürlükler kendilerini feshetsin
Ziyarette fındık üreticisinin içinde bulunduğu durum hakkında açıklamalar yapan Sönmez, üreticinin bahçesinde kendi yevmiyesini çıkarmak için çaba gösterir bir hale geldiğini söyledi. 

Piyasanın mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sönmez, hükümete seslenerek “Bakanlık ve müdürlükler kendilerini feshetsin. Bakanlık çiftçinin yanında olmalıdır. Fındığı sadece maliyet olarak hesap edemeyiz.” dedi.

Üretici ve ziraat odalarıyla görüşülsün
Fındığın milli bir ürün olduğunu kaydeden Sönmez, devletin yeşil altına sahip çıkması gerektiğini ifade ederek “Fındıkla ülkemize döviz giriyor. Üretici ve ziraat odalarıyla görüşülsün. Bunun bir maliyeti var. Ayrıca döviz giriyor. Piyasa canlanır. Bütün ürünlerde olduğu gibi fındıkta da kör politikayı sürdürüyorlar.” diye konuştu.
Vatan Partisi olarak tarımda ithal eden değil, ihraç eden bir politikayı tercih ettiklerini aktararak çiftçilerin yanında olacaklarını vurguladı.

Hükümet büyük oy kaybı yaşayacağını bilmelidir
Sönmez’in ardından söz alan Ziraat Odası Başkanı Öztürk, fındığın çiftçiye maliyetinin 8,5 lira olduğunu belirtti. ‘8,5 lira maliyeti olan fındığı 8,5 liradan satıyoruz’ diyen Öztürk şöyle devam etti:

“Çiftçimizin cebine bir lira dahi para girmiyor. Hükümetin acilen bu konuyu tekrar gündeme getirip fiyata revize yapılması gereklidir. AK Parti çiftçilerimizden büyük oranda oy alan bir parti, hükümet büyük oy kaybı yaşayacağını bilmelidir. Kendilerini uyarıyorum. Fiyatı revize ederek 13-14 lira seviyesine çıkarmaları gerektiğini ifade ediyorum.”

Toplantı karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam etti.

Haber: Y. SEVER