Düzce Valisi Ercan Topaca ile Öncü Tesisleri’nde verilen öğle yemeğinde bir araya gelen ve Öncü mikrofonlarına, Türkcell Süper Lig’de zirvede olan Sivasspor takımının,  kentin sosyal, ekonomik ve psikolojik yaşamına etkilerini değerlendiren Sivas Valisi Veysel Dalmaz, galibiyet coşkusunun görülmeye değer manzaralar oluşturduğunu söyledi.

Sivas’ın gelişme trendini geç yakaladığını dile getiren Dalmaz, ekonomik çıkışa geçen illerin öncelikle sporda yükselişe geçtiğini ifade etti.

Sivasspor’un  Türkcell Süper Lig’inde üçüncü sezonu olduğunu hatırlatan Sivas Valisi Veysel Dalmaz,  spordaki çıkışın ardından istihdam ve sanayide bir yükselme trendine girildiğini söyledi. Dalmaz, sosyo ekonomik gelişmenin ardından kültürel gelişmenin geldiğini dile getirdi.

Sivasspor’un fedakarlıklarla bu seviyeye geldiğini dile  getiren Dalmaz,  dışarıya göç etmiş Sivaslılar ve kentte yaşayanlarla takımı desteklemeye gayret ettiklerini, sürekli bir arayış içinde olduklarını, sakatlıkları transferlerle telafi etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Sivasspor’un başarısı için “Darısı Düzce’nin Başına” diyen Sivas Valisi Veysel Dalmaz, illerin tanıtımında sportif başarıların önemine işaret ederek Düzcespor’un da bunu başarmasını dilediğini söyledi.

Şampiyonluk iddiasında olmadıklarını da dile getiren Dalmaz, sporu kıskançlık haline getirmemenin kendine has güzelliğini yaşadıklarını da sözlerine ekledi.