Ziraat Mühendisleri Odası Düzce İl Temsilciliği tarafından, denetimlerde Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışılmak istendiği, ancak müdürlük yetkililerinin işbirliğine yanaşmadığı konusunda açıklamalarda bulunuldu.

Ziraat Mühendisleri İl temsilcisi Hakan Çetin'in yaptığı açıklamada, halkın sağlıklı gıda üretimi ve tüketimine yönelik yapılan çalışmalarda Tarım İl Müdürlüğü ile de temaslarda bulunulduğu ancak İl Müdürü Ayhan Ünal'ın konuya yeterince hassasiyetle yaklaşmadığı bildirildi.

Halk sağlığı açısından Ziraat Odası'nın en önemli sorumluluğunun, gıda üreten ve gıda ile temas eden işyerlerinin ilgili kurumlarca denetlenmesi takibi olduğuna değinen Hakan Çetin, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

“ Odamızın Tarım İl Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalışma arzusuna rağmen, il Tarım Müdürlüğü yetkililerinin konuya yeterince hassasiyetle yaklaşmadıklarını gösteren, denetimlerindeki yetersiz ve yanlış tutumları nedeniyle halkın sağlığı hiçe sayılmıştır. Halk sağlığını hiçe sayan ve halkımıza sağlıklı gıdaların sunulmasında görev alacak Sorumlu yöneticilerin ilgili işyerlerinde görev almalarına muhalefet eden Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin bu sorumsuzluğu hakkında Ziraat Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri odası Genel merkezleri tarafından yasal işlem başlatılacaktır.”