Basın Birliği BaşkanıTürkgülü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, günün 1991'de UNESCO tarafından Namibya'nın Windhoek kentinde düzenlenen uluslararası konferansta imzalanan ''Windhoek Deklarasyonu'' anısına, 1993'ten beri BM Genel Kurulu kararıyla kutlandığını anımsattı.

Basının, düşünce ve ifade özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarından birini yerine getirdiğini vurgulayan Türkgülü, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. ''Basın çalışanlarının haklarının daha iyi standartlara kavuşturulması basınımıza daha da güç kazandıracaktır'' diyen Türkgülü şu ifadeleri kullandı:

''Düşünce ve ifade özgürlüğünün olmazsa olmaz koşullarından birini yerine getiren basın, bunu yaparken kendi ilkelerini yani basın ahlak yasası dediğimiz kurallar manzumesini uygulamaya da özen göstermelidir. Kentimizin basını da zorluklara rağmen cefakar ve fedakar gayretleri ile üstlenmiş oldukları tarafsız ve doğru habercilik görevini en başarılı şekilde gerçekleştirmektedir. Bu duygularla tüm basın çalışanlarının, Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyor, esenlikler diliyorum.''