Düzce Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan'daki Çin Devleti'nin Müslüman Uygur Türklerine karşı yaptıklarını protesto etmek ve ölenleri anmak amacıyla yürüyüş düzenledi. Her Ramazan ayında olduğu gibi baskıcı ve ötekileştirici politikasını bu yılda sürdüren Çin Devleti'ne tepki göstermek isteyen Düzce Ülkü Ocaklarının tepkisi Cedidiye Camii önünde kılınan gıyabi cenaze namazıyla başladı.


Cenaze namazının ardından ülkücü gençler, ellerinde tarihte kurulan 16 Türk devletinin bayrakları ve tepki içerikli dövizlerle sloganlar atarak İstanbul Caddesinden Anıt Park Meydanına kadar yürüdü. Ülkücülerin yürüyüşüne MHP’li siyasiler ve STK’lar da destek verdi.





Anıt Park Meydanında sona eren yürüyüş sonrası saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Düzce Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Gülaçtı bir basın açıklaması yaptı. Gülaçtı, Doğu Türkistan’da bir asimilasyon politikası uygulandığını söylerken, Çin’in 35 milyon Doğu Türkistanlıyı katlettiğini belirtti.  Gülaçtı, “ Doğu Türkistanlılar Kuran okumak istediklerinde dayak yiyor, hapse giriyorlar. Daha doğmadan yasaklarla karşılaşıyorlar. ”dedi.

Gülaçtı, Dünyanın zulme göz yumduğunu ifade ederek Çin’in yaptıklarının hesabını tarih ve millet önünde vereceğini belirtti.
Gülaçtı’nın konuşmasının ardından yürüyüşe katılan kalabalık, ülkücü yemini ederek dağıldı.

Haber:Y.SEVER