Düzce'de dün gece saatlerinde etkili olmaya başlayan kuvvetli sağanak yağış Kaynaşlı'da dere taşkınlarına neden oldu. Asar Deresi'nin yükselmesi özellikle Darıyeri Yörükler Köyü'nde yaşamı olumsuz etkiledi. Köyün ilçe merkezi ile bağlantısını sağlayan köprü yıkılırken bazı evleri su bastı. Karayolları ve Kaynaşlı Belediyesi'ne bağlı ekipler gece saatlerinden itibaren dere yataklarında taşkına müdahale etti.



Başkan çalışmaları yerinde takip etti
Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, sabahın erken saatlerinden itibaren sahada incelemelerde bulunarak, ekiplerin başında çalışmaları takip etti. İş makineleri ile Dereboğazı mevkiinde yürütülen taşkın önleyici çalışmaları yerinde görerek talimatlar verirken, Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Birol Şahin, taşkın nedeniyle hiçbir vatandaşın yaralanmadığını ifade etti.



"Özellikle köprü ayaklarında biriken malzemeleri kaldırıyoruz"
Başkan Şahin şöyle konuştu: "Dün gece aşırı yağmurlardan dolayı ve dağlardaki karların da erimesinden dolayı dere yataklarında su seviyelerinin yükselmesine neden oldu. Gece saatlerinden dolayı tüm çalışan personellerimizi seferber ettik. Herhangi bir taşkına mahal vermemek için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Özellikle köprü ayaklarında biriken malzemeleri kaldırıyoruz. Bu noktalarının temizliği için çalışıyoruz."



"Yaralı yok, ufak çaplı maddi hasar var"

"Büyük sıkıntıları yaşamadan fedakârlık yaparak 24 saat esasına göre çalışıyoruz." diyen Şahin, şunları kaydetti: "Kendi ekiplerimiz araçlarımızdan harici dışarıdan da araç aldık hazır şekilde bekliyoruz. Herhangi yaralanma söz konusu değil. Ufak çaplı maddi hasarlar mevcut. Kalıcı bir çalışmamız var Kaynaşlı için. Dereler komple ıslah edilecek. DSİ yetkilileri ile de bakanlık ile de görüşmeler ve yazışmaları yaptık. Mart ayında çalışmalarız devam edecek. Ekiplerimiz gecede nöbet tutacak 24 olarak nöbetleşe bir çalışma olacak gerek kar gerekse dere taşkınları için elimizden geleni yapacağız."