Alman vatandaşı olan ve Almanya’nın Habsburg şehrinde yaşayan 22 yaşındaki Gustavo Elias Perner,  Almanya’da tanıştığı Cömert ailesinin çocuklarıyla ve ailenin yaşantılarını örnek alarak Müslüman oldu. İki buçuk yıl önce tanıştığı ailenin dini ve kültürel yaşantısından etkilenen Perner, bugün Kaynaşlı İlçe Müftülüğü’nde iktida programını gerçekleştirerek Müslüman oldu. İsmini de Mustafa olarak değiştirdi.



Gustavo Elias Perner’in Müslüman olmasına ön ayak olan Ali Cömert, düşüncelerini şöyle dile getirdi:
“4 yıldır beraber çalışıyorduk zaten. Bu ikinci gelişi ve ben sevindim tabii ki. Kendisi karar verdi, kendi söyledi bize. Biz de yardımcı olduk.”

"Çok mutluyum, duygu doluyum"

 


Hristiyan arkadaşlarından olumsuz tepki almadığını söyleyen Gustavo Elias Perner ise duygularını şöyle aktardı:

“Arkadaşlarımın ve ailesinin ortamına girdim, yaşantılarını gördüm. Dine nasıl bağlı kaldıklarını gördüm. Ailem ile aram pek yok ama söylesem de bir şey demezler. Çevremdeki insanlar arkadaşlarım hoş karşıladı. Hristiyan olan arkadaşlarım da hiçbir olumsuz tepki vermedi. Şu anda çok mutluyum, heyecanlıyım,  duygu dolu ve huzurlu hissediyorum.”
 
"Çok mutlu eden bir an"

Kaynaşlı Vaizi Müftü Vekili Aydın Yöndem, ilk kez ihtida programı yaptığını ve çok mutlu olduğunu belirterek şöyle konuştu:



“İhtida programı yapan müftü olmak güzel bir şey. İlk kez yapıyorum. Çok mutlu edici bir an. Biz ona İslam’ı kendisinin seçmesi gerektiğini, zorlamanın olmadığını ve İslam’ın bütün dinleri kapsadığını söyledik. Kelime-i şahadet getirdi. Kendi dilinden anlamını da söyledik. Şu anda bir Müslüman kardeşimiz daha oldu, sayımız bir kişi daha arttı. Bizim için çok güzel oldu. Ben ona Kur’an-ı kerim okumasını ve peygamber efendimizin hayatını okumasını tavsiye ettim. Ben önce onu buraya getiren aileye teşekkür ediyorum. Onu kendilerine yük görmeden Almanya’dan buraya getirdiler. Demek ki bu aileden etkilendi. Onları görerek onlar örnek teşkil olmuş.”

"Öncülük etmek çok güzel"
 
Cömert Ailesi’ne iki buçuk senede yakınlaşan 22 yaşındaki Gustavo Elias Perner, geçen sene de Türkiye’ye geldi. Türk ve İslam kültüründen etkilendiğini anlatan Şaban Cömert ise şu şekilde konuştu:



 “86 yılından beri Almanya’da yaşıyorum. İki buçuk üç senedir tanışıyoruz. Bizim yanımızda çocuklarımızın yanında durarak Türk kültürünü gördü. Geçen sene Türkiye’ye gezmeye geldi. En son döndüğümüzde ben tekrar sizle gelmek istiyorum dedi. Türk biriyle evlenmek istediğini söyledi. Türk kültürlerine, bayramlarına merak saldı. İnternetten de araştırarak Türk kültürü olsun, İslamiyet olsun bunları araştırarak kararını verdi.  Altı yedi sene önce bir kişi daha Müslüman olmuştu. Böyle bir şeye öncülük etmek çok güzel.”




HABER: M.KADAŞ