Kaynaşlı ilçesine bağlı Darıyeri Mengecik Köyü, yeni tip covid – 19 salgınında vaka sayısının artması ile giriş ve çıkışlara kapatılmıştı.

Koronavirüs taşıyıcısı olan ve köye dışarıdan gelen bir kişinin 16 kişiye virüs bulaştırdığı ortaya çıkarken, Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, köye giriş ve çıkışların kontrollü gerçekleşmesi ve köyde yaşayan vatandaşların 14 gün ev izolasyonunda kalması kararı almıştı.

Bu doğrultuda köyde filyasyon yeni yeni vaka olup olmadığının tespit için çalışmalar devam ederken, Kaynaşlı Belediyesi ekipleri, bu sabah saatlerinde Belediye Başkanı Birol Şahin’in talimatıyla köye giderek tüm mahalle, sokak ve evlerin önünde dezenfekte çalışması yaptı. Belediye ekipleri ayrıca, köy halkına dağıtılmak üzere Köy Muhtarı İsmail Mecit’e maske teslim etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Birol Şahin, “İlçemize bağlı Darıyeri Mengencik Köyü dezenfekte çalışmalarımız. Vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere Muhtarımız İsmail Mecit' e maskeleri teslim ettik.” ifadelerini kullandı.