Kaynaşlı ilçesinde belediye eliyle yürütülen çalışmaları Öncü Haber ekibi vatandaşlara sordu. Vatandaşlar Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin’in çalışmalarından gayet memnun olduklarını belirterek, ilçenin en büyük eksikliklerinden birinin kapalı Pazar yeri olduğunu söyledi. Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin Öncü Haber ekiplerine yaptığı açıklamada, Kaynaşlı Belediyesi’nin mali olarak gelir giderlerinin dengelenmesinin ardından kapalı bir Pazar yeri için çalışmalara başlayacaklarını açıkladı.
 
 
 
 
Eski belediye başkanından memnun olduklarını belirten Sakine Arslan şunları söyledi: “Daha bu belediye başkanının da bir şey yaptığını duymadık. Eski başkandan gayet memnunduk ama bu başkan da iyidir herhalde. İki sene bana kimse dokunmasın dediğini duyduk bizde dokunmayız. Köyümüze Doğalgaz getirirse çok memnun oluruz. Fındıklı köyünde ikamet ediyorum, yaşlandık soba yakamıyoruz artık.”

Mevcut başkan Birol Şahin’den ve yaptıklarından memnun olduğunu belirten Ebru Tasaloğlu şöyle konuştu: “ Başkanımızdan memnunuz kendisinden birtakım değişiklikler yaptı. Çevremiz gayet temiz olmaya başladı. Her şeyin daha da güzel olacağına inanıyoruz. Kaynaşlı’nın çok daha güzel hizmetler hakkediyor. Birol beyin bu hizmetleri zamanla yerine getireceğine inanıyoruz”

Pazarcı esnafı Ferhat Gökali sıkıntılarını Öncü Haber mikrofonuna şu şekilde anlattı:  “Biz pazarcı esnafının durumu ortada bütün yağmur üstümüzden geçiyor. Bir an önce kapalı bir Pazar yerinin yapılması gerekiyor. İnsanların gelip rahatça alışveriş yapacakları bir yer olsun istiyoruz. Artık karışık bir düzen istemiyoruz, Her yerde kapalı Pazar yerimiz var burada da olsun istiyoruz. İnsanlar güzel şeylere layıktır.”

Kaynaşlı’nın pazaryerini eksikliğinden söz eden Ayşe Yıldırım şunları belirtti: “Şu an için başkandan gayet memnunuz. Ama bize kapalı bir Pazar yeri yaparsa çok memnun olacağız. Beş sene Pazar yeri yapılacak diye bekledik bu gidişle bir beş sene daha geçecek herhalde. Biz vatandaşlar olarak günümüz Türkiye’sinde bunu hakketmiyoruz.”

Kaynaşlı’nın  tek eksikliğinin kapalı pazaryeri olduğunu belirten Ayşe Orak şunları ifade etti: “Diğer arkadaşlarımızın dediklerine katılıyorum. Burada en büyük eksik Kapalı Pazar’ yeri hala yapılamadı. Hem esnaf olarak hem de vatandaş olarak bu konuda mağduruz. Her ilçenin güzel bir pazarı bulunuyor. Bir tek Kaynaşlı’da kapalı pazaryeri yok.”

Yağmurlu havalarda Pazarcı esnafının çok zorlandığını belirten  Gülbahar Akar şunları kaydetti: “Yağmurlu havalarda Pazarcı esnafı olarak Kaynaşlı’ya geldiğimizde bütün yağmur ve kar üstümüze yağıyor. Çok zor durumdayız. Birol Şahin Başkanımızın gelmesiyle hallolur dedik ama henüz bir çalışma yapılmadı. Biz beklemeye devam ediyoruz. İnşallah bir an önce yapılır.”

Kaynaşlı’nın güzel şirin bir ilçe olduğunu ama  eksikliğinin ise kapalı pazaryerinin olmaması olduğunu belirten  Nursel Özdemir şunları söyledi: “Bizim en büyük sorunumuz pazaryerimiz olmayışıdır. Belediye Başkanımızdan tekbir isteğimiz var. O da kapalı bir pazaryerinin bir an önce yapılarak hizmete sunulmasıdır. Başkada bir şey istemiyoruz. Her şey gayet normal başkada bir sorunumuz olmadığına inanıyorum.”