Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce’de de normalleşme süreci doğrultusunda koronavirüs kararları   esnetilmeye devam ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından ilçelerdeki semt pazarlarının geçici bir süre kapatılması kararı alınmıştı. Bayrama sayılı günler kalan Kaynaşlı’dan halkı sevindirecek haber geldi. Salgının Türkiye’de görüldüğü ilk günden bu yana sahada adeta soluksuz çalışan ve halkın yanında olan Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, her çarşamba kent merkezinde kurulan semt pazarının 20 Mayıs’ta tekrar açılacağını müjdeledi.

Şahin paylaşımında, “Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar gereği korona virüs salgını nedeniyle ilçe merkezimizde çarşamba günleri kurulan semt pazarının kurulmamasına karar verilmişti. 20 Mayıs Çarşamba gününden itibaren kapalı tutulan halk pazarı açılacaktır.”

Esnaftan işgaliye ücreti alınmayacak

Başkan Şahin ayrıca bu hafta pazarcı esnafından işgaliye ücreti alınmayacağını belirterek, ilçe halkına sosyal mesafe kuralına uyarak alışveriş yapma çağrısında bulundu.