Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı ulaşımı vurdu. Özellikle Bolu Dağı mevkisi İstanbul yönünde zaman zaman tırların makaslaması nedeniyle ulaşımda aksaklık yaşandı. Saatlerce yolun açılması için beklemek zorunda kalan sürücü ve yolculara kapılarını açan Düzce Kaynaşlı Gençlik Derneği, yolda kalan vatandaşları dernek bünyesindeki otağda ağırladı.


Dernekten yapılan açıklamada, "Kaynaşlı-Bolu-Düzce arası kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımız için ücretsiz olarak konaklama, barınma, çay ikramımızla derneğimiz, otağımız vatandaşlarımızın hizmete açılmıştır. Bolu Dağı'nı kullanacak vatandaşlarımızın dikkatine yoğun kar yağışı devam ediyor. Sürücülerimizin dikkatli olmasını önemle arz ederiz." ifadeleri kullanıldı.


Tır makaslama yaptı

D-100 Karayolu Hacıkadirler mevkiinde kar yağışıyla birlikte kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır, kontrolden çıktı. Orta refüje çıkan tır makaslama yaptı. Sürücünün yara almadan kurtulduğu kazada, yolun tek şeridinden kontrollü sağlanan ulaşım kaza yapan tırın kaldırılması ile eski haline döndürüldü.

Yığılca'da kış...
Öte yandan Düzce'nin merkeze en uzak ilçesi olan Yığılca'da da etkili olan kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiledi.


37 köy yolu ulaşıma kapanırken, özel idare ekipleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Kent merkezinde karla kaplanan ana arterleri açmak için çalışma yürüten Yığılca Belediyesi, kaldırımlarda da temizlik çalışması yaptı.