Düzce Merkez'de yaşanan olayda Acar ailesinin bayram mutluluğu 8 Haziran Cumartesi akşamı saat 19:00 sularında yaşanan görünmez kaza ile kabusa döndü.

Misafirlikte bulundukları siteni bahçesinde oturan aile, komşularının mangal yapmaya çalışması ile canından oluyordu.

Pek çok insan tarafından bilinen mavi jeli kullandı. Ancak bu sırada mangalın arkasındaki semaverle ilgilenen 30 yaşındaki Fatma Acar’ın üstüne de bu jelden sıçradı. Bir anda patlayarak alev alan jel nedeniyle genç kadın alevler içinde kaldı.

Olay sırasında yanında bulunan yakınları tarafından verilen büyük uğraşlarla alevler söndürüldü. Ama bu süre zarfında Fatma Acar’ın belden yukarı bütün vücudu ve yüzü yandı. 112 acil servis ekiplerine yapılan ihbar sonrası siteye gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Acar, ambulansla kaldırıldığı hastanede konan 3.derece yanık teşhisiyle Ankara’daki bir şehir hastanesine sevk edildi.

Halen Ankara’daki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatarak tedavi görmekte olan, bir kız çocuğu annesi Acar’ın bir kolu da alevlerden büyük zarar gördü. Acar’ın kolunun kurtarılabilmesi için acilen ameliyat olması gerektiğini ve bu ameliyatın devlet tarafından karşılanmadığını belirten ailesi, 20 bin lira ameliyat parasının toplanması için Düzceli yardımseverlerin desteğini bekliyor.

Tek arzusunun eşinin ameliyat olarak sağlığına kavuşması olduğunu söyleyen Ferdi Acar’a ulaşıp destek vermek isteyenler için irtibat numarası; 0 543 688 52 71

Haber: S.AYAN