Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yemenli İşadamlarıyla Bir Araya Geldiler!
19 Haziran 2010 / 12:54
DÜSİAD Üyeleri TUSKON Tarafında Organize Edilen ve Bu Yıl İkincisi Düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü'ndeki Görüşmelerden Memnun Döndü. Düzceli İşadamları Görselliğin Daha Etkili Olduğunu Belirtti.

Düzceli Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) üyeleri TUSKON tarafında organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü'ndeki görüşmelerden memnun döndü. Düzceli işadamları görselliğin daha etkili olduğunu belirterek, stand olayının biraz daha fazlalaştırılması gerektiğini vurguladılar. Dünya Ticaret köprüsüne katılmak üzere 120 ülkeden 2 bin iş adamının katıldığı iş görüşmelerinin ardından Yemenli iş adamları Düzce'ye geldi. Düzceli Sanayici ve İşadamlarıyla Hizel Otel'de bir araya gelen Yemenli İşadamları sektör, sektör ayrılarak ikili iş görüşmelerinde bulundu. Düzceli sanayici ve iş adamlarından İbrahim Yıldırım, TUSKON tarafından organize edilen Dünya Ticaret köprüsünün ikincisinin, birincisinden daha iyi bir organizasyonla gerçekleştiğini belirterek, "Aynı anda birden fazla ülkeye ulaşmamız mümkün olmuyor. TUSKON tarafından düzenlenen Dünya Ticaret köprüsü bu anlamda çok verimli geçiyor. Aslında bir açmazımız da var diye düşünüyorum. Dünya Ticaret Köprüsü kapmasında iş görüşmelerine gelen firmaların çoğu hemen al-sat malzemelere yöneliyorlar. Bunlar mesela gıda, giyim, mobilya, aksesuar gibi. Proje tabanlı işler ise biraz zaman alıyor. Biraz aceleci bir milletiz sanırım, proje ve teknolojiye dayalı görüşmeler ikinci planda kalıyor. Buna rağmen Pazar günü Sudan'dan bir firma gelecek ve olumlu görüşmelerimiz oldu. Bu aslında Dünya Ticaret Köprüsü'nün bir başarısıdır." ifadelerini kullandı. Dünya Ticaret Köprüsü iş görüşmelerine katılan Düzceli Sanayicilerden Yirmibeşoğlu Mühendislik firmasının sahibi Selim Yirbeşoğlu, 20 ayrı firma ile görüşme yaptıkları ve 5 firmayla çok ciddi manada iletişim kurduklarını söyledi. Yirmibeşoğlu, "Bu tür organizasyonlarda görsellik ön planda olduğu için stand açtık ve çok büyük bir ilgi gördük. Bunda sonraki Dünya Ticaret Köprüsü görüşmelerinde standların çoğaltılmasıyla ticaretin daha da hızlandırılacağı inancını taşıyoruz. Ticarette görselliğin önemini ikicisi düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılarak ve stand açarak bire bir yaşadık. Bizim isteğimiz standların önümüzdeki dönemlerde çoğaltılması." şeklinde konuştu.

Haber; Ş. ÇAKIR

Bu haber toplam 770 defa okunmuştur
Haberi Paylaş : GoogleGoogle, YahooYahoo, FacebookFacebook, DiggDigg, Del.icio.usDel.icio.us, RedditReddit
Bu yazıya toplam (2) yorum eklenmiştir.
Bayram Ali Kubilay
30 Haziran 2010 Çarşamba 10:53
Yabancı iş adamları yanlız sizin mi..
Zaman zaman yabancı iş adamları şehrimize gelmektedirler. Yabancı işadamlarının Düzcemize gelmesine vesile olanlara teşekküretmek gerekir.Ancak; yabancıiş adamları hep aynı fabrikaları ve aynı yerleri gezmektedirler. sizdeçok iyi biliyorsunuz ki; Yabancı iş adamlarına gösterilecek o kadar değişik yerler o kadar değişik fabrikalar var ki anlatamam.Yedisekiz senedir Yurt dışından gelen heyetlerden hiç biri bugünekadar YEKSAN'a uğramadı Neden.. Bu firma da ihraca
misafir
23 Haziran 2010 Çarşamba 15:54
tebrik ediyorum
Düsiad yönetimini tebrik ediyorum. Duyduğuma göre düzceye gelişlerindende ticari anlaşmalar çıkmış. Haberlerden takip ettiğime göre TUSKON Dünya Ticaret KÖprüsünde 135 ülkden 2300 alıcı firma gelip 7 milyar $ ticaret yapılmış. Bu ticaret Köprüsüne de düzceden 20 firma katılmış . Bu Yüzden DÜSİAD a Düzceye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.
DİĞER HABERLER
YAZARLAR
POSTA LİSTESİ
Translate
Google-Translate | Turkish to English Google-Translate | Turkish to French Google-Translate | Turkish to German Google-Translate | Turkish to Russian BETA Google-Translate | Turkish to Italian Google-Translate | Turkish to Spanish Google-Translate | Turkish to Arabic Google-Translate | Turkish to Japanese
ANKET
Anayasanın bazı maddelerinde öngörülen değişiklik için yapılacak referandumda ne yönde oy kullanacaksınız?
Foto Galeriler
Video Galeriler
HAVA DURUMU
Ankara
12 / 33 °C
Antalya
23 / 32 °C
Düzce
12 / 26 °C
İstanbul
19 / 24 °C
1