Düğün yok bayram yok eniştem beni niye öptü deriz.

Bugünlerde eski  Bakan Sayın Faruk Özlü’de telaş var.

Birileri Ankara’da birileri Düzce’de Bakan Bey'le birebir görüşüp yerel seçim analizi yapıyor. Ticaret Odası Başkanı Tuncay Şahin’den, Milletvekili adayı Orhan Aydın’a, yakın dostu Fatih Maradit'ten Önder Tonyalı’ya kadar bir şekilde görüşme sağlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Sayın Özlü Öncü Grubu’na ziyaretinde “Düzce halkı sizi seviyor ama siyaset yaptığınız boyutta Düzce’de aynı kişilerle konuşup aynı sözleri duydunuz” denilmişti kendisine.

Özlü, artık değişik kişi kurumları dinlemeye başlamış.

Peki, Özlü ne yapmak istiyor görüşmelerin mahiyeti neden?

ncelikle seçim ve siyaset. Külliye'den mi yoksa durumdan vazife mi çıkarıp dersini mi çalışıyor bunu kendisi biliyor. İl merkezinde, ilçelerde belediye başkanları başkan adayları kapısında Özlü’nün. Eteğinde taşı olan, başında derdi olan, aklı fikri olan, hayır şer niyeti olan soluğu Özlü’nün kapısında alıyor.

Düzce’de 2014 seçimlerinde on sıfırlık sonucun mimarı Metin Kaşıkoğlu'yu dinledi mi acaba Özlü? En kritik zamanda en stratejik hamle ile Mehmet Keleş’i kendine rağmen Düzce Belediye başkanı adayı gösteren Kaşıkoğlu'nu dinlemesi lazım. Ofisini Belediye binasına en yakın yere taşıyan Kaşıkoğlu, belediye başkanlığı ve il başkanlığı için sinyal veriyor. Dinlenmesinde fayda var.

Düzce'de Kızılay üzerinden yaptığı operasyonla gündemi allak bullak eden Eski vekil İbrahim Korkmazı dinlememiştir. Dinleneceğini de anlatılacağını da sanmam. Ama mutlak bir hal yol çaresini bulup fikrini alması lazım.

Eski vekillerden Osman Çakır kenardan köşeden bende  bir şeyler biliyorum dercesine çıkışlar yapıyor. Acaba Çakır dinlenmedi mi fikri zikri soruldu mu? Dinlenmesi lazım.

Düzce’nin kanaat önderleri büyükleri abileri var bunların dinlenmesi lazım.

Rektör Nigar Demircan Çakar’ın 'Düzce’ye eli değsin ablamız var bacımız olsun içimizden bir hanım eli değsin belediye başkanımız olsun' diyenler var. Bu ses hafife alınmayacak kadar güçlü.

Rektör Bacının dinlenmesi lazım.

İki dönemdir Çilimli’de Belediye Başkanlığı yapan Düzce Belediye Başkanlığına göz kırpan Çilimli’de kabul görüp takdir edilen Muhsin Yavuz’un dinlenmesi lazım.

İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanı Cahit Aydın'ın özellikle dinlenmesi lazım. Dinlenmesi lazım ki bildiğini gördüğünü tespitini Ankara dan önce Düzce’de paylaşması lazım.

Hikmet Keskin aylardır yıllardır konuşuyor zaten.

Onu Bakan Bey bir şekilde dinlemek durumunda.

Dursun Ay ise Başkan oldu olalı Sayın Bakana kendini anlatıyor. Düzce’nin yeni abisi Fahri Çakır’ın dinlenmesi lazım ki dinlemeden olmaz. Düzce’nin yeni ablası Ayşe Keşir’in  dinlenmesi lazım. Ablasız siyaset olmaz.

Şimdi herkesi dinleyen bakan ne yapmak istiyor?

Külliye mi dinle anla dedi yoksa kendisi mi dertlenip sahaya indi.

Düzce’nin abisi Fahri Çakır ile ablası Ayşe Keşir, Dursun Ay üzerinde antak kalıp Sinan Aydını İl Başkanı yapıp Hikmet Keskini otobüsten indirme balonu çok ucuz bir kulis yansıması gibi geldi bana.

Eğer Sinan Aydın Düzce il başkanı olacaksa AK Parti’nin Düzce’deki tabanı cenaze namazına hazır olsun. İmam Sinan Aydın, Müezzin Hikmet Keskin, Er Kişi niyetine niyetle AK Parti'yi Düzce’de gömer gideriz.

Bakan Özlü de konuşsun görüşsün dinlesin.Bu işin dertlisini, bu davanın tozunu toprağını yutanı dinlemedikten sonra kim dinlenirse dinlensin.

Hoş muhabbet boş zaman

Ah reis ah. Çok yalnızsın.

Gel gör bak irade ve idareni buyurduğun öksüz yetim büyük dava Düzce’de ne halde.