Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında, “Beslenme Dostu Okullar Programı” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve yapılan uygulamalarla desteklenerek okul sağlığının daha iyi seviyelere çıkarılması amacıyla Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde okullara “Beslenme Dostu Sertifikası” verilmeye devam ediyor.

İl Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nde üyelerinden oluşturulan komisyon tarafından başvurusu yapılan 37 okul ve takip denetimi yapılan 41 okul değerlendirilerek 22 okula “Beslenme Dostu Okul Sertifikası”, 3 yıllık sertifika süresi biten 4 okul ise yeni sertifikaları bugün düzenlenen törenle verildi.



Düzce Valiliği Milli Eğitim Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

“İnşallah okullarımızın tamamını sertifikalandıracağız”

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, programda yaptığı konuşmasında, şunları söyledi:

 “Çocuklarımız için faaliyet yürütmek için buradayız belge alacak okullarımıza belge vereceğiz. Geçen yıl beslenme dostu okullar arasında ilgili okullara sertifikalarını vermişiz okullarımızın tamamını ilk etapta beyaz bayrak alan okul haline getirmek sonra beslenme dostu okul haline getirmeye hedef koymuştuk ve şuan yaklaştık. Çocukların böyle desteklenmesi önemli bu faaliyetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Okullarımızda meyve satışlarımız davam ediyor. Tüm çocuklarımız meyveye daha kolay ulaşsınlar. Tüm öğrencilerimiz günlük alışveriş yapmış olur bunlar güzel şeyler. Bunları önemsiyoruz devam ettireceğiz. Avrupa Birliği olarak başlayan Sağlık Bakanlığı’yla şuan her yere dalga dalga yayılıyor, tüm okulların beyaz bayrak alması ve beslenme dostu olması için layığıyla alması için tüm okullarımızın yanındayız, destekliyoruz. İnşallah okullarımızın tamamını sertifikalandıracağız. Gelecek nesilleri daha iyi yetiştirme konusunda daha iyi katkısı olacak.”



“Düzce’de 177 beyaz bayraklı okul var”

Projenin amacına ilişkin konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise şunları kaydetti:

“İlimizde 177 tane beyaz bayraklı okulumuz var. Okullarımızın yüzde 80 oranında bu belgeyi aldılar. Okulumuz çok temiz İş-Kur kanalıyla 520 tane il genelinde temizlik işçisi bizimle birlikte çalışıyorlar. Bunların katkısı bize çok fazla. Okullarımız tertemiz. Beslenme dostu okul sertifikası ile okullarımız beyaz bayrak alabiliyorlar. Bugün 26 tane daha okula vereceğiz sayı 62 ye çıkıyor. Umarım diğer okullar da bu belgeyi alırlar.”

 “Ağaç yaşken eğilir”

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, çocuklara sağlık bilincinin küçük yaşta verilen eğitimle aşılanabileceğine dikkat çekerek, şu ifadelerde bulundu:

“Sağlık Bakanlığı olarak sağlıklı hayatı destekliyoruz. Toplumun sağlığını çocukluktan itibaren gelişimini sağlamak istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortak projeler gerçekleşiyoruz. Ağaç yaşken eğilir. Küçük yaşta, çocuklara güzel eğitim verdiğimiz öğretmenler ve müdürlerin katkısıyla bundan sonra daha iyi, sağlık bilinci aşılacağımızı düşünüyoruz. Sayın Valimize destekleri için teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” almaya hak kazanan okulların temsilcileri sertifikalarını, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’ın elinden aldı.



Program, sertifika alan tüm öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ