Geçtiğimiz 25 Temmuz'da Düzce İl Halk Sağlığı ekiplerince rutin kontroller için Şifalı Su'dan alınan numune 'mikrop' gerçeğini ortaya çıkarmıştı. Alınan su numunesi üzerinde yapılan araştırma, doğal kaynak olan Şifalı Su'ya mikrop bulaştığını kanıtlarken, o günden bu güne bölgede hiçbir tedbir alınmaması tartışma konusu olmuştu. Raporda suyun kullanımının acil olarak durdurulması gerektiğinin vurgulanmasına karşılık Şifalı Su'dan 2.5 aydır vatandaşlar su almaya devam etti. Beklenen adım ise sonunda bugün geldi. Şifalı Su, tüketime uygun olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.



Alınan bilgilere göre; Düzce Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’nce alınan numunelerin incelenmesi sonucunda, suyun kullanımının sağlık açısından uygun olmadığı anlaşıldığından tesisin kapatılması yönünde karar alındığı açıklandı.




Bu doğrultuda Akçakoca Kaymakamlığı’nın yazısına istinaden zabıta ekipleri tarafından mühürlenen Şifalı Su’yun muslukları yerlerinden söküldü. Gerekli dezenfekte çalışmaları yapılarak suyun halkın tüketimine uygun hale getirilmesi sonrası tekrar açılabileceği öğrenildi.

Haber: C. ÜSTÜNER