Geçen yıl başlatılan bu yıl kapsamı genişletilerek sürdürülen “Güvenli Sahil Düzce” Projesi dikkat çeken sonuçlar elde ediyor. Akçakoca’daki plajlarda sıfır can kaybı hedefiyle valilik bünyesinde hayata geçirilen projeyle sayıları artırılan ve ekipmanlarla desteklenen cankurtaranlar, sezonun geride kalan bölümünde başarılı müdahalelere imza attı.

Akçakoca Kaymakamlığı koordinesinde Akçakoca Belediye Başkanlığı İtfaiye Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan cankurtaranlar, göreve başladıkları 15 Haziran’dan itibaren 10 Temmuz’a kadar 53 boğulma vakasına başarılı şekilde müdahale etti.



Cankurtaran timlerinin müdahale ettiği boğulma vakalarının ölümle sonuçlanmaması yüzleri güldürdü. Cankurtaranlar, geçtiğimiz hafta sonu Karaburun plajında sadece bir günde çeken akıntıya yakalanan 10’un üzerinde boğulmaya müdahale ederek vatandaşların hayatlarını kurtardı.

Gümüş Bröve sahibi 13 cankurtaranla verilen hizmette, 5 jet ski ve diğer destek araçlarıyla plajlardaki güvenlik üst düzeyde tutuluyor.

Haber:Y.SEVER