İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak halkoylaması için bilgilendirme yapıldı. İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Özyörük tarafından yapılan açıklamada, Düzce’de 2615 evde bakım hastası bulunduğu kaydedildi.

Özyörük ziyaret ve telefon yoluyla evde sağlık hizmeti alan hastaların tamamına ulaşılarak taleplerinin alındığını, hastanelerde yatarak tedavi gören hastaların da bu hizmetten yararlanabileceğini ifade etti.

Seçim günü 28 hasta nakil ve hizmet aracı ile 82 şoför ve sağlık personelinin vatandaşlara hizmet vereceklerini aktaran Özyörük hastaların hasta nakil araçları ile yanlarında bir sağlık personelinin refakat edeceğini oy kullanmalarının ardından ise yeniden evlerine ve tedavi gördüğü hastanelere geri götürüleceğini bildirdi.

Açıklamada, evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezinin 16 Nisan Pazar gününe kadar 08.30-24.00 saatleri arasında, seçim günü ise saat 08.30-17.00 saatleri arasında açık olacağını ve oy kullanmak isteyen Evde Bakım Hastalarının 444 38 33-81 nolu telefona taleplerini iletmeleri gerektiği belirtildi.