72. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası bu yıl 6-12 Ocak 2019 tarihleri arasında kutlanıyor. Her yıl Ocak ayının ilk pazar gününden başlayan haftada kutlanan verem eğitim ve propaganda haftasında verem ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi ve bu hastalığa dikkat çekilmesi hedefleniyor.

Bu amaçla Türk Toraks Derneği Batı Karadeniz Şubesi, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı işbirliği ile dün Düzce Üniversitesi İstiklal Konferans Salonunda Tüberküloz Haftası kutlandı.
Programa İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Halk Sağlığı Başkanı Uz.Dr. Ökkeş Kepek ,Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk, Türk Toraks Derneği Batı Karadeniz Şubesi Başkanı Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya, İntaniye Dr. Aytolun Ayhan, Dr. Öğr.Üyesi Pınar Yıldız Gülhan, Doç.Dr. Ege Güleç Balbay, Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk, Halk Sağlığı Başkanı Uz.Dr. Ökkeş Kepek, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katılım sağladı.



İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin BALBAY ve Türk Toraks Derneği Batı Karadeniz Şubesi Başkanı Prof.Dr. Ali Nihat Annakkaya'nın konuşmalarının ardından Dr. Merve Erçelik, “Verem nedir? Nasıl bulaşır? Nasıl tedavi edilir?” konularında bir sunum yaptı.



Sunumun ardından 12 tıp fakültesi öğrencisinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Oyunda tüberküloz hastalarına, sağlık çalışanlarına ve hekimlere yönelik olarak hazırlanan tiyatro gösterisi eğlenceli diyaloglar ile anlatıldı.
Gösteri sonrası tüm emeği geçenlere teşekkür edilerek, görev alan öğrencilerce teşekkür belgeleri takdim edildi.



Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ