Düzce’nin Karadeniz’e açılan penceresi Akçakoca’da boğulma olaylarının yaşanmaması için 38 kilometrelik sahil şeridinde alınacak güvenlik tedbirleri masaya yatırıldı. Akçakoca Kaymakamlığı toplantı salonunda Vali Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıya  emniyet, jandarma, sağlık ve ilgili kurumların müdürleri katılım sağladı.



Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, özellikle yaz sezonunda boğulmaların önüne geçmek için çalışmalara başladıklarını söyledi. Deniz sezonuna yönelik alınacak tedbirlere değinen Vali Dağlı, şöyle konuştu:

"Biz her yıl yaz sezonu başlangıcında burada hazırlık toplantımızı yapıyoruz. Bu çok boyutlu bir toplantı, sadece denizde boğulmalar değil, trafik, asayiş, sağlık ve tüm olayları kapsayan bir güvenlik toplantısıdır. Burada ters akıntıya karşı boğulmaları önlemek için cankurtaran ekiplerimiz 3-4 yıldır çalışıyorlar. Bu konuda bir sistem gelişti, artık bir alışkanlık oldu. Arkadaşlarımız görevlerini biliyorlar."



İlçenin turizm açısından önemli bir yere sahip olduğunu ve İstanbul ile Ankara gibi metropol şehirlerin ortasında olması nedeniyle turist yoğunluğu yaşandığını aktaran Dağlı, "Ramazan Bayramı tatilinde hem emniyet hem jandarma bölgelerimizde yoğunluk yaşandı. Bölge fındık bölgesi, bir yandan da turizm yapılıyor, bu nedenle asayiş tedbirlerimizi tekrar gözden geçireceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Dağlı, ilçede sorunsuz bir yaz sezonu yaşanması için tüm çalışmaların yapılacağının da altını çizdi. Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

HABER: S.AYAN