Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Doğaya Dönüş Atölyesi” etkinliğinin ilk gününde, İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

İki gün süren ve Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda açılışı yapılan programa Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoglu da katıldı.



“Günümüzde de artık eskiye dönüşler başladı”

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar’ın söyleşisine geçildi. Dizdar, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için doğal ürünlere yönelinmesi gerektiğinin altını çizdi. Eski dönemde yaşayan insanların günümüzdeki insanlara göre daha bilgili olduğunu ve yaşamlarını daha sağlıklı bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Dizdar, günümüzde de artık eskiye dönüşlerin başladığını vurguladı.



“Yoğurt bile bozulmadan senelerce durabiliyor”

GDO’lu ürünlerin zararlarına da değinen misafir konuşmacı; doğada var olanın en iyisi olduğunu, ona hiçbir şekilde müdahale edilmeden tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, sadece GDO’lu yiyeceklerin değil, tarımda kullanılan zirai ilaçların da doğaya ve insan sağlığına oldukça fazla zarar verdiğinin altını çizdi. Günümüzde gıda ürünlerinde çok fazla katkı olduğunusöyleyen misafir konuşmacı, tüketilen en temel besinlerden bir tanesi olan yoğurdun bile bozulmadan senelerce durabildiğini katılımcılarla paylaştı.



“Marketlerde bize yolunmuş kuş satılıyor”

Konuşmasında medyanın da insanları yönlendirdiğine değinen Dizdar, “Medyada yer alan reklamlarda tavuk oynuyor; ama marketlerde bize yolunmuş kuş satılıyor. Doğada olan ürünleri ambalajlayarak bize ürünü değil ambalajını satıyorlar.” şeklinde konuştu.

Günümüzde yetersiz ve sağlıksız beslenme sonucu insanlara gıda takviyeli ürünler satıldığını ifade eden İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü, Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, sağlıksız beslenme sonucunda artan hastalıkların da antibiyotik kullanımını artırdığını katılımcılarla paylaştı. Kullanılan antibiyotiklerin vücudumuzda çözülmelere neden olduğunu vurgulayan Dr. Yavuz Dizdar, bu tüketime karşı herkesin bilinçli olması gerektiğini vurguladı.



“Artan makineleşme işsizliği de beraberinde getirdi”

İşsizlik sorununa da değinen misafir konuşmacı, artan makineleşmenin işsizliği de beraberinde getirdiğini dile getirerek, ileride gençlerin kendini ifade edecek bir konumu olmaması durumunda sosyal patlamaların olacağını söyledi. Ayrıca kişilerin gelişimi için araştırıp okuması gerektiğini, ne olursa olsun kişinin önce vicdanlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.



Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Dr. Yavuz Dizdar, programa katılanlara teşekkür etti.

Dr. Yavuz Dizdar’a söyleşi sonrasında Düzce Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından plaket ve hediye takdimi yapıldı. Ayrıca bahçelerinde deneme amaçlı tıbbı bitki üretimi yapan çiftçilere ürünlerin satışından elde edilen ücret çeki verildi.
 


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ