Sağlık Bakanlığı tarafından, acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Düzce’ye tam donanımlı 4 yeni ambulans gönderildi. Şehre kazandırılan yeni ambulanslar bugün Düzce Valiliği önünde düzenlenen devir-teslim törenin ardından kullanılmaya başlandı.



Törene, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, İl Müftüsü Hüseyin Can, AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ve kurum müdürleri ile sağlık çalışanları katıldı.
Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

“Şoförlerimize araçları sağlıklı kullanabilmesi için düzenli eğitimler veriyoruz”
Törenin açılış konuşmasını yapan, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını da kutlamayı ihmal etmedi. Bugün kazandırılan 4 ambulansın ardından yıl içerisinde sağlık alanında Düzce’ye önemli yatırımların devam edeceğini söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

“Düzce’de acil sağlık merkezi hizmetlerini hızlı şekilde yapabilmemiz için en önemli araçlardan bir tanesi ambulanslarımızdır. Sağlık Bakanlığımızın desteği ve Sayın Valimizin önderliğinde ambulanslarımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Şuan itibariyle 4 adet 4x4 ambulansımız bize teslim edildi. Yıl içerisinde bunun devamı gelecek. Bir tane aracımız şuan 371 bin liraya tekabül ediyor. O yüzden şoförlerimize araçları sağlıklı kullanabilmesi için düzenli eğitimler veriyoruz.”

“Ambulanslarımıza yol vermelerini Düzce halkımızdan rica ediyoruz”
Vatandaşların ambulans görünce duyarlı olmasını ve ambulanslara yol vermesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bu şekilde de vatandaşlarımızın da bir şekilde bizlere yol vermesi, arkadaki hastanın kendi yakını, kendi akrabaları olduğu düşünerek ambulanslarımıza yol vermelerini Düzce halkımızdan rica ediyoruz. Bugünkü ambulanslarımızın hayırlı olmasını, iyi günlerde, kazasız belasız kullanılmasını diyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Yılmaz’ın konuşmasının ardından, düzenlenen ‘Teknoloji Bağımlılığı Ve Farkındalık Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından birer bisiklet ve hediye paketleri taktim edildi.
Daha sonra Düzce'de acil sağlık hizmetlerinin kusursuz şekilde yürütülmesi için Düzce’ye kazandırılan 4 yeni ambulansın devir-teslim törenine geçildi.

“1 hafta sonrada daha donanımlı 5 ambulansımız daha devreye girecek”
Kurdele kesimi sırasında konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, şöyle konuştu:

“Öncelikle sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. 31 tane ambulansımız şuanda çalışıyor. 4 tane daha ambulansımız devreye girmiş olacak. Yaklaşık 1 hafta sonrada daha donanımlı 5 tane daha ambulansımız devreye girmek üzere sayıyı 40’a doğru yaklaştırmış oluyoruz.

“Ambulanslarımıza mutlaka öncelikli olarak yol versinler”
Düzce’deki hemşerilerim dikkat etsinler önemli çağrıda bulunmak istiyorum. Ambulanslarımıza mutlaka öncelikli olarak yol versinler. Bu bizim için olmazsa olmaz. Ambulans gördükleri zaman hemen sağa çekmek suretiyle, yolu açmak suretiyle ambulanslarımıza yol versinler. Bir gün o ambulansın içerisinde kendinizin de olabileceğini hiçbir zaman unutmayalım. Ambulans şoförlerimize de şunu söylemek istiyorum. Dikkatli araç kullanalım. 2 hafta önce 3 tane arka arkaya kaza olmuştu o olaydan sonra bütün ambulans şoförlerimizi eğitime aldık. Ambulanslarımız hayırlı uğurlu olsun.”



Dağlı’nın konuşmasının ardından kurdele kesimi yapıldı. Protokol, 112 personeli ile günün anısına fotoğraf çektirdi.




Programın ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, ambulansın içine girerek ekipmanları tanıttı.

Haber: E.B.SUNMAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ