Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından “Çocuklarda Sağlıklı Beslenme, Güçlü Bağışıklık” başlıklı konferans düzenlendi. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte; Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk ile Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu çocuklara doğru beslenmenin nasıl olması gerektiği konularında önemli bilgiler aktardı.

Doğru beslenme bağışıklık sistemini güçlendiriyor
İlkokul öğrencilerinin katıldığı programın ilk sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Cihadiye Elif Öztürk, çocuklarda sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek, çocukların doğru beslenmesinin bağışıklık sistemlerini güçlendirdiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Öztürk, hamburger, cips, çikolata, katkı maddeli ve şekerli yiyeceklerin; çocukların bünyelerine zarar verdiğine, faydalı mikropların azalmasına, zararlı mikropların çoğalmasına yol açtığını belirterek, bu gıda maddelerinin çocukların bağışıklık sistemlerinin zayıflamasına neden olduğunu ifade etti.

Sabah kahvaltısı önemli!
Programın diğer konuşmacısı Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu ise sunumunda sabah kahvaltısının çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiği değerlendirmesinde bulundu. Kahvaltıda; protein, kalsiyum, doğal yağlar olan fındık, ceviz, zeytinyağı gibi çocukların bağışıklık sistemine ve gelişmesine etki eden besinler tüketilmesi gerektiğini söyleyen Arslanoğlu, doğru beslenme konusunda çocuklara tavsiyeler verdi. Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu, çocukların sağlıklı gelişmesi ve büyümeleri için hazır gıdalar olan kola, cips, fast food tarzı beslenmeden uzak durmaları uyarısıyla konuşmasını sonlandırdı.

Müzikal oyunla eğlenerek öğrendiler
Sunumların ardından Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin, Prof. Dr. C. Elif Öztürk rehberliğinde hazırladıkları, çocukların doğru beslenmeleri konusunda uyarılar içeren müzikal oyun sergilendi. Büyük beğeni alan gösteri, çocukların eğlenerek öğrenmesine katkı sağladı.

Haber: C.ÜSTÜNER