Bu yıl da “1-7 Ekim Emzirme Haftası”nda emzirmenin önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla yeni annelere ve anne adaylarına yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Özellikle bebeklere ilk 6 ay mutlaka anne sütü sonrasında 2 yaşına kadar anne sütünün yanında ek gıdalar verilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Farkındalık yaratılmak istendi

Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklere anne sütüyle beslenme hakkının tanınması ve hiçbir bebeğin bu haktan mahrum edilmemesi amacıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de 1-7 Ekim “Emzirme Haftası” etkinliklerle kutlandı. Bu kapsamda Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne yapılan ziyarete Düzce Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Fatih Turunç, Düzce Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Taşçı, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Semra Metin, Hemşire Şenay Kahraman, Çocuk Gelişimcisi Didem Akkula, Psikolog Ayşegül Atak tarafından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi ziyaret edilerek yeni doğum yapan annelere anne sütünün önemi anlatıldı.

Çeşitli hediyeler verildi

Yeni doğum yapan anneleri bilinçlendirmek adına emzirmenin önemi, anne ve bebek arasındaki ilişki ile anne sütünün faydaları anlatıldı. Etkinlikte Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Fatih Turunç, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Yusuf Taşçı, Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Semra Metin tarafında yeni doğum yapan annelere ayna, zıbın, önlük, buzdolabı süsü ve anneleri bilgilendiren el broşürlerinden oluşan bir de hediye paketi verildi.