“Kan bağışında Düzce önemli bir merkez”
Kızılay Genel Başkanı Dr.Kerem Kınık’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘acil kan’ bağışı çağrısıyla ilgili görüştüğümüz Kızılay Düzce Şube Başkanı Halil Aydın, şunları kaydetti:

“Bizim stoklarımızda kritik diyebileceğimiz seviyede bir düşüş yok. Halkımız bu konuda rahat olabilir. Ancak kış mevsimi olması ve bağışçı sayısındaki azalma nedeniyle stoklarda düşüş elbette yaşanıyor. Genel Başkanımızın ‘acil kan’ duyurusundan sonra zaten tüm Türkiye’de yeniden bir kan seferberliği başladı. Kan merkezi anlamında Düzce önemli merkezlerden birisi. Düzce halkımız sağ olsunlar bu konuda hassas ve duyarlı.”

Kanın tek kaynağının insan olduğunu ve başka türlü üretiminin mümkün olmadığının altını çizen Aydın, “Kan, bir gün hepimize lazım olabilir. İnsanlarımızın bu bilinçle kan bağışında bulunmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.



“Kan veren herkes ilik de bağışlayabilir”

İlimizdeki ilik bağışı hakkında da sorularımızı yanıtlayan Aydın, kan bağışında bulunan bir kişinin sağlığı elveriyorsa ilik bağışında da bulunabileceğini ifade etti.

Aydın, kan bağışının yanı sıra ilik bağışı konusunda bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ve personelin bu konuda gerek eğitim gerekse teknik açıdan çok donanımlı olduğunu dile getirdi.

“İlik bağışını bilmeyen vatandaşımız bunun zor ve meşakkatli bir işlem olduğu düşüncesine kapılabiliyor’ diyen Aydın, şöyle konuştu:

“Kan verme işleminden çok bir farkı yok açıkçası. Prosedür olarak biraz daha farklı. Çok zahmetli bir iş değil. Sadece süre olarak daha fazla zaman alıyor. Kesinlikle gerekli ve biz de okullar başta olmak üzere ilimizde yaygınlaşması için her türlü bilgilendirme faaliyetini yürütüyoruz’ şeklinde konuştu. Bu konuda nereden davet gelirse gitmeye hazır olduklarını vurgulayan Aydın, ‘Kanı ve iliği üretmenin yolu yok. Bu anlamda insanlarımızın gayretini bekliyoruz. Bizler de çaba göstermeye hazırız. Personelimiz de son derece donanımlı ve hazır.”
 
HABER: S.AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ