Orman ve Su İşleri Bakanlığı, "Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı" kapsamında Düzce'deki eski maden sahalarını yeniden yeşillendirmek amacıyla Yığılca’da bulunan 62 dekarlık alana 4 bin fidan dikecek.
Yığılca Karadere Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan ve gerekli şartları yerine getirerek maden sahası izni verilen 62 dekarlık alan, maden faaliyetinin sona ermesi sebebiyle tekrar ağaçlandırılarak orman vasfına kavuşacak.
Makinalı toprak işleme çalışmalarının yapıldığı ve seki terasının tamamlandığı 62 dekar büyüklüğündeki alana akçaağaç, çınar, akasya, kestane, ıhlamur türlerinden oluşan toplam 4 bin adet fidan toprakla buluşturulacak.

"Çalışmaları Bende Yakından Takip Ediyorum"
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuyla ilgili açıklamasında "Günümüzde, yerüstü ve yeraltı kaynaklarının ulusal ekonomiye kazandırılması ve insanlığın yararına kullanılması herkes tarafından kabul gören bir yaklaşımdır. Bu kapsamda madencilik faaliyetinin sona erdiği sahaların rehabilitasyonu konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve tabiata geri kazanımı için çalışmalarımız aralıksız sürecek. " dedi.