Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası coşkuyla kutlandı.

Konferans salonunda düzenlenen programa Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Bora Büken, Düzce Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan,  Prof. Dr. Alp Alper Şafak, Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya ve Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Okan Karaduman,  Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Eker, öğretim elemanları, idari personeller, hemşireler ve sağlık personelleri katıldı.



‘Hemşire meslek birliği oluşturulmalı’


Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Hastane Başhemşiresi Nevin Şen, Türkiye’de yaklaşık 170 bine yakın hemşire ile sağlık sektörü içesinde en fazla sayıya sahip meslek grubu olduğuna dikkat çekerek, sektör içinde hemşireliğin önemine vurgu yaptı.

Hemşireler haftasının sadece kutlamalarla değil aynı zamanda sorunların ve hakların konuşulduğu bir hafta olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatma Eker ise, konuşmasında; hemşirelerin yerine başka meslek gruplarının görevlendirilmesi ile ilgili kampanyalara destek verilmemesi gerektiğini vurgulayarak, hemşire meslek birliğinin oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.




Başhekimden hemşirelere müjde


Düzce Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay yaptığı konuşmasında, yaklaşık 1 yıldır hastane başhekimliği, başhemşireliği, başmüdürlüğü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte yoğun bakım ve ameliyathane hemşireliği sertifika programı için çalıştıklarını belirterek bu sayede artık hemşirelerin eğitim için başka kurumlara gitmek zorunda kalmayacağını müjdeledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu ise yaptığı konuşmasında; yaşantımızın en değerli varlığının sağlığımız olduğuna dikkat çekerek gece gündüz demeden fedakârca çalışan hemşirelerin haftasını kutladı.



‘Hasta sayısı artsa da güler yüzünüz eksik olmuyor’


Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘ Çok meşakkatli bir meslek icra ettiğinizi biliyorum. Hasta sayısı ne kadar artarsa atsın aynı güler yüzle, aynı şefkat ve azimle görevini yerine getiriyorsunuz. Her mesleğin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Bence mesleği kolaylaştıran ve yaşam içerisinde yaşanabilir kılan onu para kazanma aracı olarak görmemek.

Gördüğünüz zaman başarılı olma şansınız da olmuyor. Hepinizin aynı özveri ve heyecanla çalıştığına eminim ve bunu da yakından gözlemliyorum. Allah size sağlıkla ve huzurla uzun yıllar hem üniversitemizde çalışmayı hem de mesleğimize emek vermeyi nasip etsin.”

Açılış konuşmalarının sonrasında hastanemizde bu yıl emekliye ayrılan Hemşire Gülsen Özen’e vermiş olduğu hizmetler adına teşekkür edilerek plaket takdim edildi. Program, video gösterimi müzik dinletisi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.



Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ