Koronavirüs Salgınında en önde mücadele eden sağlık personelleri, Kurban Bayramı'nda da halk sağlığı için görevlerinin başındaydı. Kurban Bayramı'nı ailelerinden uzakta, görevlerinin başında geçiren sağlık personelleri, çalışmaları ile göz doldurdu.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nün verilerine göre Kurban Bayramı boyunca Düzce genelinde bin 394 sağlık personeli görev yaptı. Kurban Bayramı'nda 18 istasyonda görev yapan 112 Ambulans Servis ekipleri, bayram sonuna kadar 521 vakaya müdahale de bulundu.

Konu ile ilgili Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Valiliğimiz öncülüğünde ve İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda kurban bayramında sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak devam etmesi için sağlık personellerimiz görevlerinin başındaydı.

İl genelinde İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hastanelerimiz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, İlçe Entegre Devlet Hastaneleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri vatandaşlarımıza kesintisiz ve yerinde sağlık hizmeti vermiştir.

31 Temmuz -03 Ağustos 2020 tarihleri arasında (Kurban Bayramı'nda) 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize bağlı 18 istasyonda 216 personelimiz görev almış olup; toplamda 521 vakaya müdahale edilerek hastalarımızın ilimizdeki hastanelere sevkleri sağlanmıştır.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, Akçakoca Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, İlçe Entegre Devlet Hastaneleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerimizde Kurban Bayramı'nda toplam 89 Uzman Hekim, 5 Diş Hekimi, 49 Pratisyen Hekim, 17 Aile Hekimi, 477 Hemşire ve 541 diğer sağlık hizmetleri( ATT, Ebe, Paramedik,, Tıbbi Sekreter, Güvenlik, Teknik ve Temizlik)  personelimiz görev yapmıştır.

Kurban Bayramı'nda hastanelerimizde tedavi görev tüm hastalarımıza acil şifalar diler, özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı tüm sağlık personellerimize teşekkür ederiz.”

Haber: Savaş ARI