Tüm dünyayı etkisi altına alan, Yeni Tip Covid – 19 Salgınında kâbus devam ediyor. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Devletin tüm kurum ve kuruluşları, salgına karşı teyakkuz halinde mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Düzce’de ise her geçen gün artan vaka sayısı durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Son bir haftada yapılan testlerle Düzce’de toplam vaka sayısı bin 70’i buldu. Bugüne kadar iyileşen sayısı 800’ü geçerken, salgına bağlı ölenlerin sayısı ise 14 olarak kayıtlara geçti.

Düzce Valiliği Duyurdu… Bazı Kısıtlamalar Olabilir…

Düzce’de her geçen gün artan vaka sayısı nedeniyle, dün Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında yapılan Olağan Üstü İl Hıfzıssıhha kurulu toplantısında, gelinen noktada son zamanlarda kurallara uyulmamasının sonucu olarak vaka sayılarının artması nedeniyle kısıtlaması esnetilen ya da kaldırılan bazı konularda kısıtlama kararlarının tekrar uygulamaya koyulması zorunluluğu ortaya çıktığı vurgulanmıştı.

Özellikle normalleşme sürecinin ardından Düzce’de vatandaşların rehavete kapılması, sosyal mesafe kuralı ile doğru maske kullanımı başta olmak üzere, alınan tedbir ve kurallara uyulmaması vaka sayısındaki artışta etkili olduğu tahmin ediliyor.

Düzce Valiliği başta olmak üzere, tüm yetkililerin, Düzce halkına alınan tüm tedbir ve kurallara uymaları konusundaki çağrıları devam ediyor.

Haber: Savaş ARI