YEŞİLAY Genel Merkezi tarından ülke çapında 15-25 Ekim tarihlerinde uygulamaya konulan “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi Kaynaşlı ilköğretim okulunda 115 öğrenci üzerinde 5 rehber öğretmen ve YEŞİLAY gönüllüsü 10 üniversite öğrencisi tarafından uygulandı.

Projeyle ilgili gözlemlerini mikrofonlarımıza aktaran Kaynaşlı İlköğretim Okulu öğrencisi Eymen Acaroğlu, "Zararlı maddelerden nasıl korunabileceğimizi ve meyvelerin hangi mevsimlerde sağlıklı olduğunu, spor yapmak ve sağlıklı beslenmek olduğunu öğrendim. Aldığım belge için çok mutluyum" diyerek Yeşilay'ın önemini anlattı.
 


Öğrenci Eylül Güvendi,"Yeşilaya herkesin katılması gerektiğini düşünüyorum. Yeşilay denilince aklıma, temizlik, sağlıklı beslenme ve spor yapma gibi şeyler geliyor. Bu programı yaptıkları için teşekkür ediyorum" derken, son olarak konuşan Muhammet Emir Şahin ise, "Bizim için iyi bir şey. Herkesin Yeşilayı öğrenmesi gerekiyor. Dengeli beslenmesi gerekiyor. Hep tablete bakmaması, dışarda oynaması, tablete bakarsa arkadaşsız kalır. Yeşilay denilince aklıma, elimizi yıkamak, dengeli beslenmek, dışarıda oynamak, tablete az bakmak, sağlıklı yemek yemek geliyor. Bana verilen katılım belgesinden dolayı mutluyum. Öğretmenlerime teşekkür ediyorum bize Yeşilayı tanıttılar, öğrettiler" şeklinde konuştu
 


Projeyi değerlendiren Yeşilay Kaynaşlı Şube Başkanı İsmail Korkmaz, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

"Kaynaşlı şubesi olarak, ülke genelinde yapılan 'Benim Kulubüm Yeşilay' projesi'nin Kaynaşlı ayağını uyguladık. Kaynaşlı İlköğretim Okulumuzda 115 öğrenciye, aynı anda 4 saat süren bir eğitim yaptık. Bu eğitimin amacı, Yeşilayı tanıtmak sevdirmek. Farkındalık oluşturmak, öğrencilerin zararlı maddelere karşı ve sağlıklı beslenmesi sağlamak amacıyla ve 'Benim Kulubüm Yeşilay' projesini yaygınlaştırmak ve sevdirmek. Bu amaçla, rehber öğretmenlerimiz ve gönüllü öğrencilerimizden yararlandık. Bu şekilde 1. kısmı İlkokul tamamlamış oldu. Cuma günüde Orta Okul kısmını uygulamış olacağız. Bu şekilde Türkiye genelinde uygulamanın devamı olacak. İlgi çok yoğun. Öğretmenlerimizde tecrübeli, eğitimden de geçtiler bu konuda. Gönüllü öğrencilerimizde istekli. Çok verimli ve başarılı bir program oldu. 115 kişi üzerine düzenlendik 5 öğretmenimiz, 10 gönüllümüz var" diyerek sözlerini kaydetti.



Programın sonunda sembolik olarak Yeşilay Kulübü sözleşmesi imzalanırken, yapılan çekiliş sonucunda öğrencilere, YEŞİLAY Genel Merkezi tarafından gönderilen çeşitli hediyeler verildi.