Düzce’nin ilk Romatoloji Uzmanı olan Dr. Sema Kaymaz Tahra, 23 Aralık Pazartesi günü itibariyle Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin Muncurlu'daki ek hizmet binasında hasta kabülüne başlıyor. Düzce Valiliği yaptığı yazılı bilgilendirmede, Romatoloji uzmanı Uz. Dr. Sema Kayra Tahra tarafından, 23 Aralık 2019 tarihinde saat 09:30’da Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Ek Hizmet Binasında, Romatolojik hasta ve hasta yakınlarına yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenleneceğini bildirdi.Açıklamada ayrıca Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uz. Dr. Zeynep Tokel tarafından Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu Ek Hizmet Binasında, hasta ve hasta yakınlarına Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) uygulamalarına yönelik olarak bilgilendirme toplantısı yapılacağı aktarıldı.Valilik koordinesinde gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantılarına tüm vatandaşların davetli olduğu bildirildi.

İlk röportajı Öncü Haber'e vermişti
Öte yandan geçtiğimiz günlerde ilk röportajını Öncü Haber ekibine veren Dr. Sema Kaymaz Tahra, Romatoloji bilim dalını açıklayarak şunları söylemişti: “Marmara Üniversitesi’nden Romatoloji uzmanlığını aldım. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevime başlayacağım için çok mutluyum. Romatoloji temelde iltihaplı romatizmalara bakan bilim dalıdır. En sık etkilenen organlar kas, iskelet sistemi ve eklem bölgeleridir. Yani eklem bölgelerinde şişliğe, kızarıklığa ve şekil bozukluklarına sebep olabilen romatizmal hastalıklara bakıyoruz."
Hastaların randevu alarak muayene olacağını hatırlatan Dr. Sema Kaymaz Tahra, “Fizik tedavi uzmanlarının hastayı yeşil listeye eklemesinin ardından hastanın MRS sistemi üzerinden romatoloji polikliniğine randevu alması ile beraber hasta muayene edilebilmektedir.” demişti.