Tek istekleri çocuklarının sağlığına kavuşması... İki çocuklarında da kalıtımsal bir kanama bozukluğu olan 'Glanzmann trombastenisi' rahatsızlığı olan Yığılcalı Müslüm ve Serpil Şahan çifti, çocuklarının iyileşmesi için mücadele ediyor.

Her iki çocuğunun da aynı rahatsızlık var
8 yaşındaki oğlu Kağancan ve 4 yaşındaki kızı Ayşenaz'ın tedavisi için yardım beklediklerini belirten baba Müslüm Şahan, Manşet Whatsapp İhbar Hattı'na gönderdiği mesaj ve fotoğraflarla yardım talebinde bulundu. Her iki çocuğunun da nadir görülen 'Glanzmann trombastenisi' hastası olduğunu belirten Şahan, oğlu Kağancan'da ayrıca Epilepsi rahatsızlığı bulunduğunu söyledi.

Kanama olduğunda hastaneye gitmek zorundalar...
Çocuklarının vücutlarına yara almaları durumunda kanama durmadığı için hastanede tedavi gördüğünü belirten Müslüm Şahan, Kağancan'ın konuşma ve yürümede de güçlük çektiğini vurguladı.

"Beyin kanaması geçirmesinden çok korkuyoruz"
Şahan, "Kağancan'da epilepsi de olduğu için düştüğünde riski daha da artıyor. Epilepsi rahatsızlığı yüzünden birden yere düşebiliyor. Beyin kanaması geçirmesinden çok korkuyoruz. Epilepsinin iyileşmesi için ilaç kullanıyoruz. Haftanın 4 gün fizik tedaviye götürüyoruz." dedi.

"Tek dileğimiz çocuklarımızın sağlığına kavuşması"
Bir fabrikada işçi olarak çalıştığını ancak sık sık hastaneye gitmek zorunda kaldıkları için tam olarak çalışamadığını ifade eden Baba Şahan, "Tek dileğimiz çocuklarımızın sağlığına kavuşması. Rahatsızlıkları nedeniyle parka bile götüremiyoruz. Sürekli düşecekler, bir yere çarpacaklar tedirginliği yaşıyoruz. Çocuklarımızı kaybetmekten korkuyoruz. Devlet büyüklerimize evlatlarım için sesleniyorum; hasta ve engellilerden yardımlarını esirgemiyorlar. Bize de yardım edilmesini talep ediyorum. Çocuklarımın tedavisinin tam olarak yapılmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Haber: C. ÜSTÜNER