Düzce’de acil sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve verimli olması amacıyla yürütülen çalışmalara ilişkin bir bilgilendirme yapan Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, son teknoloji ile donatılan yeni ambulanslarla daha kaliteli hizmet verildiğini bildirdi. Yapılan yazılı açıklamada acil sağlık hizmetlerinin güçlenen araç filosu sayesinde vakalara daha hızlı ulaştığına dikkat çekildi.

8 yeni ambulans gönderildi

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri’ne bağlı İl Ambulans Servisi’nin 2019 yılı ocak ayında 31 olan acil yardım ambulans sayısının yeni gelen 8 araçla 39’a yükseldiğini aktaran İl Sağlık, böylelikle Düzce’deki ambulans hizmetlerinin kalitesinin ve etkinliğinin arttırılarak, vakalara daha kısa sürede ve güvenli bir şekilde ulaşıldığına işaret etti. 14 Mart Tıp Bayramı’nda Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın da katıldığı programda ilk olarak 4 ambulansın devir tesliminin yapıldığının anımsatıldığı açıklamada, nisan ayında gelen 4 yeni araçla toplam 8 adet acil yardım ambulansının filoya dâhil edildiği kaydedildi.

“Türkiye’deki en genç ambulans filosu”

Düzce’deki ambulans filosunun yaş ortalaması ile Türkiye’deki en genç ambulans filolarından biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, yeni gelen ambulanslardaki önemli özellikler ve avantajlar şöyle sıralandı:

- Ambulanslarımızda araç kamerası mevcut olup kamera kaydı yapılmaktadır.

- Ambulanslarımız 7/24 uydu takip sistemi ile çağrı merkezi haritalarında anlık olarak izlenmektedir.

- Ambulanslar önceki yıllardan farklı olarak kaliteli malzemeden imal edilmiş ve farklı bir dizayn kullanılarak ferah bir ortam sağlanmıştır.

- Ambulanslarda sağ ve solda olmak üzere çift kayar kapı ve basamak bulunmaktadır. Hastaların daha rahat biniş ve inişlerini sağlaması için düşünülmüştür.

- Ambulanslarda oksijen sistemi ve kombinasyon sedye aracın sol kayar kapı içerisinde ve arka kabinden bağımsız olarak bulunmaktadır. Bu dizayn oksijen sisteminde olabilecek patlama ve riskleri azaltmakta, güvenliği artırmaktadır. Ayrıca kombinasyon sedyenin kullanımında kolaylık sağlamaktadır.

- Ambulansların ana sedyeleri önceki yıllara göre farklı dizayn edilmiştir. Etkin ve dengeli kullanım dizaynı ile sedye kazalarını önleme özelliğindedir.

- Ambulanslardaki faraş ve travma sedyeleri arka kapı çıkışında dik konumda bulunmaktadır. Kazalara müdahalede en kısa sürede ulaşılabilir niteliktedir.

- Defibrilatör, aspiratör ve ventilatör önceki yıllardan farklı daha gelişmiş özelliktedir.

Haber: C.ÜSTÜNER