İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, ödeneği çıkan ancak bu sefer ihalede “eksik belge” engeline takılan üniversite yolunu için “Yılan Hikayesi Mi Yalan Hikayesi Mi?” diye sorarak ak partili yöneticileri beceriksizlikle suçladı.
Bunlarda Devlet Yönetme Kabiliyeti Yok
Sönmez, “Yapılacak yol 2 km.lik bir yol. 10 yılı aşkındır bu insanlar köylerin içinden gidiyorlar. Bu yolu yapmadılar, beceremediler. Bunlarda iş becerme devlet yönetme kabiliyeti yok. Giden valimiz bu işe el atmıştı. Konuralp Belediyesi başlarda sürekli açıklama yapıyor; ‘bugün kazma vurduk, yarın çalışmalara başlıyoruz’ diyordu. AKP’li belediye daha sonra param yok diye açıklama yaptı. Sonuçta yol ortada kaldı. Giden valimiz yolu kaba olarak açtı. Bunun ihale edilmesi gerekiyordu. Bütün bir mevsim aktı geçti. “Para geldi” dendi ardından bir evrak eksik diye ihale iptal edildi deniyor.”şeklinde konuştu.
Bunun Hesabını Kim Verecek?
İptal edilen ihale nedeniyle üniversite yolunun yine geciktiğini dile getiren Sönmez, iktidarın sorumsuz davrandığını bunun zararını da Düzcelilerin ödediğini söyledi.
 Sönmez,“Bir ihale girmek için firmanın dosyasında 10 civarı belge sunması gerekiyor. Bu belgelerden birinin eksik olduğunu buradaki komisyon göremiyor mu? 100 tane belge olur gözünden kaçar da 10 tane belge nasıl noksan oluyor? 7 firmadan biri de evrakların eksik olduğunu söylüyor. Bu itiraz kamu ihale kurumuna yapılıyor. İtiraz eden firmanın da benim bildiğim kadarıyla 3 bin lira teminat yatırması gerekiyor. Eğer kuvvetli bir itirazı olmasaydı bu 3 bin lirayı yatırmazdı. Sonuçta geldiğimiz noktada yine üniversitenin yolu yapılamamaktadır. Kışa giriyoruz bunun hesabını kim verecek? Neler dönmektedir? Bu iktidar pervatsız, sorumsuz davranıyor ve işini yapmıyor. Bunun zararını Düzceli çekiyor.” dedi.
Paraşütle Yukardan Atanmış
Düzce milletvekillerinin Düzce sorunlarınla yeterince ilgilenmediğini savunan Sönmez, şöyle konuştu:

 “Şimdiki milletvekilleri halka karşı bir sorumluluğu yok. Bir ön seçimle gelmemiş, paraşütle yukardan atanmış. Milletvekilleri bir yılı aşkındır ne yaptı. Somali’ye Mianmar’a gitti. Dünya ile ilgilenen milletvekili var ama düzce üniversitesinin şu yoluyla ilgilenen bir milletvekili yok. Ama üniversitenin heykellerinde kulp arar, dedikodu gibi küçük hesaplarla uğraşan yangına benzin döken hareketlerle ilgilenirler.”

Haber; S. KAŞKIR