Mavi Ağaç Derneği'nin çocuklara çevre bilinci aşılamak amacıyla düzenlediği 'Çevreyi Koruma Bilinci Geliştirme' konulu resim yarışması tamamlandı. İlkokul ve ortaokul gruplarında ilk üçe giren resimlerin yanı sıra çizim tekniği ve içerik özgünlüğü bakımından 'yetenek ödülü'ne layık görülen çalışmalar belirlendi. Buna göre;

İlkokul grubunda; 1. Azra Ecrin Uyanık (TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu), 2. Ensar Keleş( Nimet Pısak İlkokulu) ve 3. ise Nur Hüda Zarur(Necmi Hoşver İlkokulu) olurken, İlkokul Yetenek Ödülü'nün sahibi Kevser Irmak Kocakafa (Aydınpınar İlkokulu) oldu.

Ortaokul grubunda; 1. Yaren Kotan (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu), 2. Akasya Beyazay (Bahattin Güçlü Ortaokulu) ve 3. ise Sadettin Ergin (Tevfik İleri Ortaokulu)'in resmi oldu.

Ortaokul Yetenek Ödülü'ne ise Ceren Oktay (TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu) layık görüldü.

Mavi Ağaç Derneği yönetimi, dereceye giren öğrencileri okullarında ziyaret ederek ödüllerini kendilerine ve öğretmenlerine teslim etti. Etkinliğe ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "‘Temizlik Haritası’ ile çevre kirliliği konusunda farkındalık amaçlayan bir saha eylemi, ‘Gezgin Sahne’ ile çevre bilincini eğitsel ve eğlenceli bir içerikle çocuklarla buluşturan bir tiyatro etkinliği,  ‘Dost Çevre’ ile de çocuklarımızın çevreyi koruma konusunda kendi vermek istedikleri mesajları içeren bir resim yarışması düzenlemiş olduk. Dernek olarak hem çevre bilinci geliştirme üzerine yürüttüğümüz projelerimize hem de  farklı konulardaki çalışmalarımıza yine devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.







Haber: C.ÜSTÜNER