Düzce’de sağlık alanında atılımın yaşandığı bu dönemde, önemli bir hizmet daha vatandaşla buluşmak için artık gün sayıyor. Çilimli ilçesinde yapımına başlanan entegre hastanesinin temeli bugün düzenlene törenle atıldı.  

Temel atma törenine, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve kurum temsilcileri katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.



“Çilimli halkımız için çok önemli bir gün”
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Burada bugün Çilimli halkımız için önemli bir faaliyeti başlatmak üzere bir araya geldik. Biraz hızlı gittik. Bu kadarını bitirdikten sonra kalanı da en kısa sürede tamamlanır diye temenni ediyoruz. Buranın uzun bir hikayesi var. Burası ile ilgili arsa bulamadık. Epey uğraştık, kamulaştırma mı yapılsın, çok büyük çabalardan sonra belediye başkanımız burayı, kendi garaj olarak kullandığı yeri bize verdi. Gerçekten iyi bir nokta. İlçenin hemen girişinde tam ortada güzel bir noktaya hastanemizi yapmış oluyoruz.”

Son aylarda sağlıkla ilgili atılımlarımız iyice arttığına dikkat çeken Vali Dağlı, entegre hastanesinin Çilimli halkına hayırlı olması temenni etti.



“Burada yaklaşık 6 milyonluk bir yatırım var”
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise bugünün çok mutlu bir gün olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:

“Daha haftalarda merkezde bir 112 merkezimiz ve sağlık ocağımızın temelini hep birlikte attık. Yine tekrar Çilimli ilçemiz için önemli olan ve Sayın Bakanımızın da ciddi emeği olan, Çilimli’nin heyecanla beklediği bir projenin temellerini atıyoruz. Burada yaklaşık 6 milyonluk bir yatırım var. 1999 depreminde Düzce’nin yüzde 80’i harap olmuş, yıkılmışken, 16-17 yıldır iktidarda olan partimiz ihtiyaçları karşılamak yönünde hizmetlerine devam ediyor. Özellikle sağlık alanında yapılan devrim niteliğindeki düzenlemelere Çilimli’de temelini attığımız entegre hastanesi ile bir yenisini daha ekliyoruz. Sayın Valimiz ve Bakanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.”



“Yapmış olduğumuz bina ile ilçe hastanesine kavuşacak”
İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ise, şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanlığımızın 2023 hedeflerine doğru ilerlemeye devam ediyoruz. Çilimli ilçemiz 20 bin nüfusu olan, il merkezine 25 kilometre mesafesi olan bir ilçemiz. 24 saat acil servisi şu an için bulunmayan ancak yapmış olduğumuz bina ile ilçe hastanesine kavuşacak. Düzce ilimizdeki 24 saat acil sağlık hizmeti veren merkezlerden biri haline gelecek. Malumunuz, Sayın Valimizin koordinasyonunda 2023 hedeflerine doğru hızla ilerliyoruz. Her alandaki çalışmalarımızı da hızlı bir şekilde bitirerek tamamlamaya çalışıyoruz. Hastanemiz ilçemize hayırlı olsun.”



Protokol konuşmalarının ardından temel atma törenine geçildi. Duaların ardından protokol düğmeye basarak entegre hastanesinin temelini attı.
Program toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.



Haber: Ö.YILMAZ