Araştırma Uygulama Hastanesi; Sağlık Bakanlığı Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Çalışan Hakları Daire Başkanlığı tarafından Sağlıkta Kalite Standartları’ndan (SKS) değerlendirmeye tabi tutuldu.  Bir ekip koordinatörü ve üç değerlendiriciden oluşan dört kişilik denetleme ekibi,  Araştırma Uygulama Hastanesi’ni bakanlıkça belirlenen toplam 33 bölüm, 90 standarttan değerlendirdi. 

Doküman ve uygulama bazlı olarak 1 gün süren değerlendirme ve inceleme sürecine Hastane Yönetimi, Kalite Yönetim Ekibi ve Bölüm Kalite Sorumluları eşlik etti. Yapılan değerlendirme sonrasında Düzce Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi, Sağlıkta Kalite Değerlendirmelerinde 100 üzerinden 94,03 puan alarak bu alanda en iyi üniversite hastaneleri arasında yerini aldı.



Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılında Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) Versiyon 4’e göre yapılan ilk dış değerlendirmede 88 puan alan Araştırma Uygulama Hastanesi, standart ve gösterge sayısı artan SKS Versiyon 5’e göre 2020 yılında değerlendirilerek kalite puanını başladığı noktadan 6 puan yukarıya taşımış oldu.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, hastanenin idaresi ile birlikte değerlendirme sürecini başarıyla tamamlanmasında emeği geçen bölüm kalite sorumlularıyla bir araya geldi.



Düzce Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi, 2011 yılında eski Başhekimimi merhum Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı döneminde ve üniversite hastaneleri içinde ilk olarak bu sürece girdiğini anımsatarak konuşmasına başlayan Hastane Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, bu başarının yakalanmasında kurumumuzda yerleşen kalite kültürünün ve ekip çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. Sürekli gelişimi ve iyileşmeyi benimseyen bir yaklaşım ile kalite çıtasını daha da yükseltmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Balbay, özverili çalışmalarından dolayı hastane kalite sorumlularına, kalite koordinatörü ve ekibine, ilgili başhekim yardımcılarına, başmüdürlük ile ilgili müdür ve müdür yardımcılarına ve ihtiyaç duyulan kaynakların sağlanmasında desteklerini esirgemeyen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar başta olmak üzere tüm idarecilere Başhekimlik adına teşekkür etti.

Düzce Üniversitesi’nde kalitenin geliştiğini gözle görülür şekilde hissettiklerini belirten Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Düzce Üniversitesi’nde kalite perspektifinin yerleşmesinde eski Başhekim merhum Yrd. Doç. Dr. Talat Bahçebaşı’nın büyük katkısı olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise yaptığı konuşmasında; bugün gelinen noktada merhum Bahçebaşı’nın vizyoner bir insan olarak yaptığı katkılara şahit olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Yapılan değerlendirmenin iyi puanlarla karşılık bulmasının hedeflere ne derece ulaşıldığının bir göstergesi olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Çakar, “Ekip arkadaşlığı olmadan hiçbir işi başarmak mümkün değil. Geçmişten bugüne kalite sürecinde emeği ve katkısı bulunan yöneticilerimize ve sizlere gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.