"Doğa katliamı olacak", "Arıcılık bitecek" tepkilerinin gölgesinde Yığılca'nın Hoşafoğlu Köyü'nde inşaat çalışmaları devam eden çimento fabrikası ulusal televizyonların da gündemine taşındı. Ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu'na ait şirket tarafından yapılacak fabrika ilgili civar köylerde yaşayan halk başta olmak üzere muhalefet ve çevreci kesimlerden gelen eleştirilere karşılık yatırımdan geri adım atılmazken, ilçe yöneticileri yıllardır sanayiden mahrum kalan ilçede istihdam yaratacağını savunuyor. 'Fayda' mı sağlayacak yoksa 'zarar' mı konusunun tartışıladurduğu bu süreçte çevre ve doğanın korunması için verdiği mücadele ile tanınan CNN Türk Program Sunucusu Güven İslamoğlu, bu hafta gündemine Yığılca'da kuruluş çalışmaları süren çimento fabrikasını aldı.

"İstanbul'u betona gömecek"
Her hafta pazar günü yayınlanan ve Türkiye'nin çevre sorunlarını ekrana taşıyan "Yeşil Doğa" programı kameralarını Yığılca Hoşafoğlu Köyü'ne yönelten fabrika ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Güven İslamoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Düzce Yığılca...
Bu muhteşem doğaya çimento fabrikası kuracaklar. Maslak'ta orman manzaralı lüks daire satan medyatik müteahhit buranın altını üstüne getirecek. Bir tepeyi çimento fabrikası, ormanlarla kaplı diğer tepeyi de hammadde olarak kullanacak. Sonra getirip İstanbul'u betona gömecek. Daireyi satarken de "Doğa içinde huzurlu evler" diyecek. Burası Yedigöller yolu üzerinde yemyeşil bir alan. Huzur işte bu.... Bu pazar 5 Mart'ta saat 14:10'da izleyebilirsiniz."