Düzce yepyeni bir hizmete daha kavuştu. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nin yeni binada hizmet vermeye başlamasının ardından atıl kalan eski acil servis alanı, bugün düzenlenen açılış töreni ile “Çocuk Acili” olarak hizmet vermeye başladı.



Çocuklara yönelik olarak yeniden düzenlenen ve Düzceliler’in hizmetine sunulan Çocuk Acil Servisi’nin açılış törenine, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve hastane personeli katıldı.



“Böyle çalışmalar bizi onurlandırıyor”
Kurdele kesim töreninin ardından böyle bir merkezin Düzce’ye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, şunları kaydetti:

“Düzce Üniversitesi’nde gerek Tıp Fakültesi’nde olsun, gerek diğer birimlerinde olsun yapılan başarılı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu bizi onurlandırıyor, sevindiriyor. Buranın açılışında emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere Nuri Hızel arkadaşıma da çok teşekkür etmek istiyorum. İnşallah Allah hiç kimsenin çocuğunu buraya düşürmez ama olmazsa da olmuyor.”



“Bunu görünce nasıl bir arada yaşamışız inanamıyorum”
Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“2 ay önce bu alanı çocuk ve yetişkin alan olarak kullandığımızı birlikte kullandığımızı düşününce bu küçük alanda nasıl yaşamışız tüm acil hizmetlerinin tamamını bir arada nasıl vermişiz hakikaten insan gerçekten inanamıyor. Şimdi çocuk ve erişkin acil hizmetlerinin bu alanda verildiği bu dönemde burası sadece çocuk acil hizmetlerinin verildiği bir alana dönüştü. Bağımsız girişiyle birlikte her şeyi denetlenerek düzenlenerek sevgili Cahit hocamıza güzel gönlü için emekleri için gönlünü vererek çalıştığı için gönülden teşekkür ediyorum." 



“Acil servisi ve acil hizmetlerini gerçekten önemsiyoruz”
Acil Servislerin şehre açılan en önemli pencere olduğunu söyleyen Çakar, şöyle devam etti:

“Sağlık hizmetlerinin ilk penceresi bu sebeple ilk dokunuşlarının acil serviste gerçekleşiyor olması çocuk, erişkin buradaki davranış yaklaşım ilgi çok önemli, çok anlamlı. Acil servisi ve acil hizmetlerini gerçekten önemsiyoruz. Yeni binaya acil servisimizi taşımamızın en önemli sebebi buna verdiğimiz değer, bu alanda çocuk ve erişkini ayırarak kurtulmamız gerekiyor. Sağlık hizmetlerinde yapılaşmayı göz önünde bulundurduğunuzda en zoru eş zamanlı hizmeti aksatmadan, her tarafın yenilemesini, denetilmesini, yolunu her şeyini hep eşzamanlı yapmak gerekiyor.”

“Çocuğun doğasına uygun hale getirmeye çalıştık”
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Öner Abidin Balbay ise, şöyle konuştu:

“Çocuk Acil Servisi aklımızın her zaman bir kenarında duruyordu. Çocuğun ve yetişkinin doğası gereği iç içe olmaları içimize sinen bir durum değildi. Yeni acile taşındıktan sonra mevcut acilimizi gözden geçirdik. Biraz eklemelerle çocuğun doğasına uygun hale getirmeye çalıştık. Burayı açma noktasında Sayın Rektörümüzün desteğini her zaman arkamızda hissettik. Personelimizin inanılmaz özverisi vardı. Yeni birimin oluşturulması üzerimizde ek bir yük oluştursa bile hastanenin hala dönük yüzleri daha nezih bir ortamda dezavantajlı durumlarından çıkarılmayı sağlayan alanlar. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” 



Konuşmaların ardından törene katılanlar yeni “Çocuk Acil Servisi”ni gezdi.

Haber: Ö.YILMAZ