Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, kadrosunu ve hizmet kalitesini güçlendirmeye devam ediyor. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’na yakın zamanda eklenecek “Çocuk Kardiyolojisi” ve “Çocuk Romatolojisi”  yan dalları ile birçok hastanın çevre illere gitmeye gerek duymadan Araştırma Uygulama Hastanesi’nde muayene olması sağlanacak.



“2019 yılında yaklaşık 150 bin hastaya bakıldı”

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı çalışmaları hakkında bilgiler veren Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kenan Kocabay, bölümde 0-18 yaş çocuk hastaların koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmetlerini yürüttükleri bilgisini paylaştı. Anabilim dalı bünyesinde çocuklar için özel tasarlanmış poliklinik, yataklı servis, yenidoğan ve pediatri yoğun bakım ile acil servis alanlarında tanı ve tedaviye yönelik hizmet verildiğini kaydeden Prof. Dr. Kocabay; Düzce Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümü bünyesinde 2019 yılında yaklaşık 150 bin hastaya bakıldığını dile getirdi.



“İki branşta uzman hekim yakın zaman içerisinde hasta kabulüne başlayacak”

Çocuk endokrin polikliniği, çocuk nöroloji, çocuk nefroloji ve genel pediatri polikliniklerinde 2 profesör ve 4 öğretim görevlisinden oluşan uzman kadrosunun daha da genişleyeceğine vurgu yapan Anabilim Dalı Başkanı Kocabay, “Hastanemizde çocuk kardiyolojisi ve çocuk romatolojisi branşında iki uzman hekim yakın zaman içerisinde hasta kabulüne başlayacaktır. Çocuk kardiyolojisi branşı ile hastanemizde anne karnında yer alan bebeğin kalbinden başlayarak 18 yaşındaki çocuklara kadar olan kişilerin kalp hastalıklarının tanı ve tedavisi yapılabilecektir. Yine romatoloji branşı ile iskelet ve kas sistemini tutan her türlü romatizmal hastalıkların tanı ve tedavisine yönelik hizmet sunulabilecektir. Aramıza katılacak yeni uzmanlarımız ile verdiğimiz hizmet çeşitliliği artmış olacak.  Bu sayede Düzce ve çevre illerden gelen hastalarımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceğimiz gibi Tıp Fakültemizin de eğitim kalitesini yükseltmiş olacağız.” diye konuştu.



“Bölgesinde tercih edilen hastane haline geldi”

Özellikli branşları, endokrinoloji bilim dalı bünyesindeki Diyabet Merkezi ve erişkinlerden ayrı olarak sadece çocuklara özel bir alanda hizmet veren Çocuk Acil Servisi ile hastanenin Batı Karadeniz bölgesinde tercih edilen merkezlerden biri haline geldiğine dikkat çeken Prof. Dr. Kocabay, nitelikli öğretim kadrosunun daha da güçlenmesinde emeği geçen Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Tıp Fakültesi Dekanlığı’na, İhtiyaç duyulan ortam ve kaynakların sağlanmasında sonuna kadar destek veren Hastane Başhekimliği’ne teşekkür etti.