Mavi Ağaç Toplumsal Gelişim Derneği önemli bir farkındalık projesi hazırladı. Düzce’nin önemli sorunlarının başında gelen çöp sorununa dikkat çekmek ve vatandaşlarda çevreyi “kirletmeme bilinci”  uyandırmak amacıyla şehir merkezinde girilmedik park bırakmayacak.
Dernek Başkanı Celal Kasapoğlu önderliğinde çevre kirliliğinin önüne geçmek için Düzce şehir merkezinin “Temizlik Haritası” çıkartıldı. 6 haftalık olarak hazırlanan proje ile şehir merkezinde bulunan çeşitli noktalardaki park ve bahçelere girilecek ve vatandaşların bir türlü buluşturamadığı çöpü, çöp kovası ile buluşturacak.



Bu kapsamda dernek yetkili ve üyelerinin dün ilk durakları Azmimilli Mahallesi’nde bulunan bir park oldu. Özellikle çocukların kullandığı parkın içler acısı halini gören dernek üyeleri ellerine süpürge ve çöp poşetlerini alarak temizliğe başladı. Köşe bucak parkı temizlerken çocuklara kötü örnek oluşturacak içki şişeleri, çeşitli gıda ambalaj ve atıkları, çekirdek kabukları ve parkın ortasına yakılan ateşin küllerine kadar her şeyi topladı. Parktan toplam poşetler dolusu çöp çıkartan dernek üyeleri bu poşetleri çöp kovasına attı.



Çocuklara temiz ve huzurlu bir oyun parkı bırakan Mavi Ağaç Toplumsal Gelişim Derneği hem vatandaşlara örnek olacak bir faaliyete imza attı hem de çöpü üreten bizlere çevre kirliliğinin önlenmesinde önemli bir görev düştüğünün mesajını verdi.








Haber: Ö. YILMAZ