Düzce’de Sağlık Turizmi açısından önemli adım atıldı. Düzceli İşadamı Ufuk Yılmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Ortopedi Doktoru İsmail Şanlı, Ortopedi Doktoru Erkut Karaca, Göz Doktoru Hasan Güntekin ve İşadamı Hasan Aktürk bir araya gelerek Düzce Sağlık Kültür Derneğini kurdular. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığına İşadamı Ufuk Yılmaz getirildi.

“Sağlık Turizminde Düzce’yi de pay sahibi yapmayı hedefliyoruz”

Konu ile ilgili öncü mikrofonuna konuşan Dernek Başkanı Ufuk Yılmaz, “Düzce Sağlık Kültür Derneği adı altında derneğimizi kurduk. Bizim kültür derneği kurarken asıl amacımız Düzce’nin sağlık alanında ki getirilerini arttırmaktır. Düzce’nin sağlık hizmetini kaliteli tedavi yöntemleri ile insanlarla buluşturmaktır. Bunu yaparken ayrıca Düzce’nin doğası ve kültürü, tabiatı, mağaraları ve yaylalarına katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda hem sağlık hem turizm açısından Türkiye’nin 2023 stratejisinde Düzce’yi bir pay sahibi yapmaktır” dedi.

“Sağlık Turizmi tanıtıma önemli katkı sağlıyor”

Sağlık Turizminin kentlerin tanıtımlarına önemli katkı sağladığını dile getiren Yılmaz, “Sağlık turizmi 3 şekilde yapılır. Yani bir insanın başka bir ülkeden başka bir ülkeye tedavi amacıyla gelmesine sağlık turizmi diyoruz. Sağlık turizmi 3 aşamada olur. Biri medikal turizm anlamında, termal turizm, yaşlı ve engelli olmak üzere 3 şekilde sağlık turizmi diyebileceğimiz maddeler var. Yaşlıların gelip burada termal ve kaplıcalara gelmesine sağlık turizmi deniyor. Hem bu şekilde ilimizde kaliteli sağlık hizmeti veriyorsunuz. Hem de ilinizde bulunan tarihi ve kültürel yapıların tanıtımını sağlıyorsunuz” diye konuştu.

“Bilgi Kazanmak İçinde Gelip Gitme Olayları Oluyor”

“Bilgi Kazanmak İçinde Gelip Gitme Olayları Oluyor” diyen Yılmaz, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Sağlık Turizmi ile ilgili alt yapı olarak termal otellerle ilgili çalışmalar yapılıyor. Sağ olsun Sağlık İl Müdürümüz Yasin Bey’de bu konuda çok ilgileniyor. Gerek tıbbi açıdan gerekse termal açıdan birtakım şeyler başlatıldı. Ama sağlık turizminde aynı zamanda şöyle bir şey var yani illa o kişinin konaklaması gibi bir durum değil. Yani buraya sağlık turizmi ile gelen insanlar atıyorum Bolu’ya veya İzmit’e, İstanbul’a geldiği zaman bile buranın doğasını ve kültürünü gezip birtakım şeylerde bilgi kazanmak içinde gelip gitme olayları tabi ki oluyor.”

“Hedefimiz Sağlık Turizmi ve Kültür bazında Düzce’ye katkı sağlamak”

Konuşmasında hedeflerini açıklayan Yılmaz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Hedefimiz, şimdi baktığımız zaman Türkiye’nin 2023 sağlık turizmi hedeflerinde 1.5 milyon turist ve 10 milyar dolar getiri elde etmeyi hedefliyoruz. Türk Hava Yollarına baktığımız zamanda 120 ülke ve 299 şehir ile Dünya’da en çok hava alanı hizmeti veren bir Türk Hava Yolları hizmetine sahibiz. Bu da bizim sağlık turizmi açısından çok artı teşkil ediyor. Bizde Türkiye’yi 2023 hedeflerinde sağlık turizmi ve kültür bazında Düzce’ye belli bir katkı sağlamak için elimizden geleni yapmaktır.”