CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesini meclis kürsüsünde yanıtlayan Bakan Akdağ, konuyu iki boyutta ele aldıklarını anlattı. Akdağ, “Eğer tıp doktorları tarafından anlatılıyorsa bitkisel tedavi de bir tedavi biçimidir gerçekten. İçeriğine bakmak lazım. İçeriğinde bilim dışı bir söz, tutum varsa Hekimlik Meslek Etiği Kuralları’nı ihlalden işlem yapıyoruz. Eğer bu yöntemler yetkisiz, hekim dışı kişilerce anlatılmakta ise durum değişiyor. Yürürlükteki kanunumuza göre bu suçtur, bu fiilî işleyen kişiler bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılırlar.” dedi.

8 MİLYON 700 BİN TL PARA CEZASI…
Bu konuda internet siteleri ve uydu kanallarının çok kullanıldığını anlatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “2016 yılında 5.056 internet sitesini tamamen erişime engellenmesi talebiyle Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne bildirmiş durumdayız. Çok yakın takip ediyoruz bu meseleyi. Ayrıca 4.590 adet internet sitesi de yapılan tanıtımların tüketiciyi yanıltıcı nitelikte olması sebebiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne bildirilmiştir. Bu hususta 8 milyon 700 bin lira idari para cezası uygulanmıştır. Tüketicinin bilgi eksikliğini istismar ederek ürün tanıtımı yapan, satışını gerçekleştiren kişiler için de cumhuriyet başsavcılıklarına 138 suç duyurusunda bulunmuş durumdayız.” şeklinde konuştu.

BAKAN’IN İSYANI
Konunun enteresanlığına değinen Bakan Akdağ, “Gerçekten bu işin şarlatanlığını yapanlar, kapıdan kovsanız bacadan, bacadan kovsanız pencereden içeri girmeye çalışıyor. Hep birlikte bu hususta toplumdaki farkındalığı da arttırmak zorundayız. Bunun için de bakanlığımız kamu spotlarıyla ve diğer çalışmalarla bu farkındalığı da artırmaya çalışmaktadır.” diye konuştu.

RTÜK’E VE BAŞSAVCILIKLARA ÇAĞRI: “İŞİ UZATMAYIN
Bakan Akdağ, ayrıca RTÜK’e 5 televizyon kanalının kapatılması talebini ilettiklerini ifade ederek, “Şimdi bütün hususlarda ben bu soruyu da vesile bilerek hem RTÜK’ü hem cumhuriyet başsavcılıklarını görevlerini hızlı biçimde yerine getirmeleri için buradan sizin huzurunuzda uyarıyorum. Bu mahkemeler iki sene, üç sene sürdüğü zaman bu işin iki sene, üç sene süreceğini bilen adamlar zaten yapacaklarını yapıyor, atı alan Üsküdar’ı geçiyor. Onun için biz üstümüze düşeni yapıyoruz ama bu yetmiyor, gerekli kurumların RTÜK ve cumhuriyet savcılıklarının, mahkemelerin de işlerini, vazifelerini hızla yerine getirmeleri gerekiyor.” dedi.