Ulusal ve bazı yerel medyada çıkan “virüs alarmı” başlıklı haberler ile grip salgını olduğuna dikkat çekilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı da alarma geçti.

Geçmiş yıllara göre daha düşük düzeyde
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada her yıl sonbahar aylarında başlayıp ilkbahar aylarında azalarak devam eden grip virüsüne ilişkin Sağlık Bakanlığı’nca yakından takip edildiği belirtilerek şu ifadelerde bulunuldu.

“Ülkemizde gribin seyri her yıl olduğu gibi bu yıl da Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmekte, tüm yıl boyunca hangi grip virüslerinin etkili olduğu belirlenmektedir. Bu yıl mevsimsel grip vakaları, geçmiş yıllar ile kıyaslandığında daha düşük düzeyde seyretmektedir. Beklenmedik bir salgın veya bazı illerimizde olağandışı bir artış gözlemlenmemektedir.”

“Hekim önerisi olmadıkça gelişigüzel ilaç kullanılmamalı”
Son olarak hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulanarak şunlar kaydedildi:

“Ellerin temiz tutulması, hasta kişilerle temastan kaçınılması, kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalınmaması önemlidir. Hasta kişilerin kalabalık ortamlarda bulunmamaları ve evde istirahat etmeleri, hem hastalığın iyileşmesini hızlandırmak hem de hastalığın bulaşmasının önüne geçmek için önemlidir, bu nedenle grip olan kişilerin istirahat etmesi gerekmektedir. Hekim önerisi olmadıkça gelişigüzel ilaç kullanılmamalıdır.”

Haber: Ö.YILMAZ