Harekete Çocuklukta Başla Sağlıklı Yaşa sloganı ile başlatılan farkındalık yürüyüşü, Düzce Belediyesi önünden Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu katılımıyla anıt parka kadar devam etti.
 


3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında gerçekleşen etkinlik Düzce İbn-i Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, katılımcılar ve bando eşliğinde renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe katılan İbn-i Sina Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi sağlık öğrencileri , 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı, Anne Sütü Her Bebek İçin En Doğal ve En Taze Besindir pankartları açtı. Düzce Belediyesi önünden başlayan yürüyüş kortej eşliğinde Anıt Park’ta son buldu.
 


Anıt Park önünde son bulan yürüyüşte konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu şunları kaydetti:
‘’Hepinize Merhabalar diyoruz. Bugün sağlık camiası olarak ülkemiz genelinde dünya genelinde değerlendirilen kutlanan, anlaştırılan yürüyüş günü vesilesiyle beraberiz. Sağlık Bakanlığı’mız hem yürümenin insan sağlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekmek, hem de özellikle uçuracağımız pembe balonlarla meme kanserine karşı duyarlılığı, farkındalığı arttırmak amacıyla bu organizasyonu yürüyüşü ve programı tertip etmiştir. Sizler vasıtasıyla değerli halkımızı hem sağlıkları açısından yürümenin faydalarına hem de kansere karşı özellikle hanımlarda sıkça görülen meme kanserine karşı farkındalığı ortaya koymak ve vatandaşlarımızı KETEM merkezlerine müracaatla kanser taramalarından geçmelerini temin arzusundayız. Bu vesileyle vatandaşlarımızı KETEM merkezlerine davet ediyoruz sizlere de katkılarınızdan dolayı sevgilerimizi saygılarımızı sunuyoruz.’’
 


Farkındalık için pembe balon uçurulmasıyla etkinlik sona erdi.



HABER:S.AYDINLI