Çevre bilincinin oluşturulması için yapılan tüm çalışmalara rağmen duyarsız vatandaşlar, bildiğini yapmaya devam ediyor.

Düzce Belediyesi’nin uzun vadeli projeleri arasında yer alan ve Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi yeni bir çehreye kavuşturulması beklenen Asar Çayı’nda yüzen çöpler pes dedirtiyor.

Belediyenin çöp konteynırları hemen her mahallede bulunsa da vatandaşın, kolayına geleni yaparak, yediğinin içtiğinin çöpünü dereye atması ‘Huylu huyundan vazgeçmez’ sözünü kanıtlar nitelikte.

Hem çevreye yaydığı pis koku hem de ortaya çıkardığı çirkin manzara ile objektiflere takılan çöpler, tüm bilgilendirme ve farkındalık etkinliklerine rağmen çevre ve doğa bilincinde bir arpa boyu yol alınamadığını gösteriyor.

Yaşanan deprem felaketleri sonrası bir kararname ile Türkiye’nin 81. ili olan Düzce’nin gerçek bir il statüsüne hem görüntü hem de şehircilik manasında ulaşması için bunca çalışma yapılırken, duyarsız vatandaşların çöpünü çöpe atmak gibi basit bir eylemi daha alışkanlık haline getirememiş olması hayli düşündürücü.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ