Düzce için önemli gelişme
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, katıldığı bir toplantıda, kalkınma ajanslarının bulunduğu bölgelerde bakanlığın çalışmalarını takip edecek temsilciler atandığını açıkladı. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın sorumlu olduğu illerden olan Düzce'yi de yakından ilgilendiren bu yeni uygulamada, saha koordanitörü, bir sorun oluştuğunda bakan temsilcisi olarak vali, belediye başkanı ve milletvekilleriyle görüşerek çözüm için çalışacak. Amaç; gıda, tarım ve hayvancılıkta şehirleri en üst seviyeye getirmek.

26 saha koordinatörü atandı
Yerelde ve bölgedeki işlerin daha hızlı yürütülebilmesi için kendisine bağlı çalışan 26 saha koordinatörü atadığı bilgisini veren Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti: "26 çok değerli arkadaşımızı saha koordinatörü olarak atadık. Koordinatör tabiri çok hoşuma gitmiyor ama bir ağabey, hoca, bakanın direkt temsilcisi. Problem olduğunda çözen, valimize, büyükşehir belediye başkanımıza giden, milletvekilleriyle irtibat kuran böyle mükemmel bir yapı haline dönüşmesi gerektiğine inanıyorum. Diğer partilerle iş birliği yapabilen, onlarla konuşan. Önemli olan nedir? Önemli olan bütün halkımızın gerçekten gıda, tarım ve hayvancılıkta şehirlerimizi en üst seviyeye getirmektir. Yerelde artık tamamen sizin eliniz ve avucunuzda olan, valinin imzasından geçtikten sonra evraklarını acilen Ankara'ya gönderebilen, bir bakanın temsilcisi olarak, arkadaşınız, hocanız olarak görebilirsiniz."

Fakıbaba, ayrıca atanan 26 saha koordinatörünün tecrübeli ve bu işe yıllarını vermiş kişilerden seçildiğine işaret etti.

Haber: C. ÜSTÜNER