Sağlık Bakanlığınca, "Yenidoğan İşitme Tarama Programı"nın tarama ya da referans merkezlerinin yanı sıra doğum gerçekleştirilen tüm hastanelerde taburcu edilmeden uygulanabilmesi sağlanacak.

"Tüm illerde 'Yenidoğan İşitme Tarama Programı' uygulanıyor"

Bebeklerin doğduğu ilk günlerde uygulanabilen basit testlerle işitme engeli teşhis edilebiliyor. İşitme engelli doğan bebeklerin erken dönemde tespit edilmesi amacıyla işitme taramasının yapılması, kesin teşhis, işitme cihazı uygulaması ve gerekli rehabilitasyon çalışmasını yapmak üzere Türkiye'de "Yenidoğan İşitme Tarama Programı" 2008 yılından bu yana tüm illerde uygulanıyor.

Program kapsamında, 81 ilde kamu ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerinin yer aldığı bin 153 tarama merkezinde işitme tarama programı ve 62 referans merkezinde de ileri tanı tedavisi uygulanarak her yıl bebeklerin en az yüzde 95'ine ulaşılıyor.

Sağlık Bakanlığınca 81 ilde doğumun gerçekleştiği tüm hastanelerde doğan her yenidoğana işitme taraması testlerinin daha taburcu edilmeden, aynı hastanede uygulanabilmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra ilk 1 ayda tarama testlerinin tamamlanması, ilk 3 ayda işitme kayıplı bebeklere tanı konulabilmesi, 6 ayda işitme kaybı tanısı almış cihaz ihtiyacı olan bebekler için cihazlarının temin edilmesi ve bebeklerin rehabilitasyonlarının yapılarak topluma sağlıklı bireyler kazandırılması amaçlanıyor. (AA)

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ