Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Bulaşıcı Hastalıkları Önleme Derneği (BUHASDER) tarafından Düzce Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programına, Hastanenin sağlık çalışanları ve idari personelleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Nevin İnce; hepatitlere olan farkındalığı artırmak amacı ile 28 Temmuz’un ‘Dünya Hepatit Günü’ olarak belirlendiğini ifade etti. Hepatit hastalığının aşısı olduğuna vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi İnce, hastalıktan korunmak için aşılanmanın önemine değindi.

Eğitim sunumunu yapan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan Asistan Dr. Özlem Gökçe; viral hepatiti karaciğerin, virüslere bağlı olarak oluşan akut ve kronik enflamasyonu olarak tanımladı. Hepatitlerde hedef organın karaciğer olduğuna dikkat çeken Dr. Gökçe; kronikleşince siroz, karaciğer kanseri ve karaciğer yetmezliğinin gelişebileceğini sözlerine ekledi.

A’dan G’ye kadar altı farklı hepatit tipinin bilindiğine işaret eden Dr. Gökçe, sunumunda Hepatit A, B ve C’nin görülme sıklığı, bulaşma yolları, risk grupları, tanı, tedavi ve koruyucu önlemleri hakkında bilgiler paylaştı. Eğitim programı, katılımcıların hastalıkla ilgili merak ettiği soruların yanıtlanması ile sona erdi.